Πέμπτη 2 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΗ
Με δημιουργία και πολυμορφία έστειλαν μήνυμα ζωής, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών και η ΚΝΕ επιλέγει - διόλου τυχαία - την πλατεία Συντάγματος, για να στείλει μήνυμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, κόντρα στη νομιμοποίησή τους. Εκατοντάδες νέοι ανταποκρίνονται στις εκδηλώσεις της. Γκράφιτι, στένσιλ, παιχνίδια επιδαπέδια, έκθεση σκίτσου, όλα προσανατολισμένα στο στόχο: «Αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει» - «Οι πιο συγκλονιστικές στιγμές βρίσκονται στη ζωή».

Στο χώρο των εκδηλώσεων παρευρέθηκε και ξεναγήθηκε από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ηταν μια εκδήλωση που είχε έντονο το στίγμα της δημιουργίας: Τα τεράστια κενά ταμπλό μετατρέπονται σε χώρο καλλιτεχνικής και ελεύθερης έκφρασης, με μηνύματα που υμνούν τη ζωή.

Μέσα από τα καλαίσθητα ταμπλό της ΚΝΕ, σύντομα και κωδικοποιημένα δίνονται χρήσιμα στοιχεία που γκρεμίζουν την προπαγάνδα των τελευταίων δεκαετιών και όσα αντιδραστικά ιδεολογήματα τη συνθέτουν: «Τα ναρκωτικά είναι όπλο του σάπιου συστήματος, σκέψου ποιους βολεύει να ψάχνουμε τη λύση στη φυγή». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ναρκωτικά της κρίσης, στο πάκο της Αργεντινής, στο σίσα της Ελλάδας, με καταστροφικές συνέπειες για τους χρήστες τους. Παρατίθενται στοιχεία για την αύξηση της χρήσης και της εξάρτησης όπου τα ναρκωτικά νομιμοποιήθηκαν, για τις συνέπειες από τη συστηματική χρήση κάνναβης, για την ιστορία της υποκατάστασης, που αυξάνει την κερδοφορία των φαρμακοβιομηχανιών και υπονομεύει κάθε προσπάθεια απεξάρτησης. Για το πώς οι υπερασπιστές της νομιμοποίησης των ναρκωτικών - ανάμεσά τους και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ - παρουσιάζουν την καταστολή του μυαλού ως ελευθερία, για τις θέσεις της ΚΝΕ, της μοναδικής πολιτικής νεολαίας που λέει «όχι» σε όλα τα ναρκωτικά.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η έκθεση σκίτσου, εκεί που και η πένα γίνεται όπλο ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα. Χιουμοριστικές και καυστικές οι ερωτήσεις γνώσεων που έφτιαξε η ομάδα της ΚΝΕ για το επιδαπέδιο παιχνίδι.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ