Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στο Ισραήλ για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Στο Ισραήλ βρίσκεται από χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, για επίσκεψη εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας σήμερα συναντάται με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Μπ. Νετανιάχου. Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εσωτερικών και κύριο διαπραγματευτή για το Παλαιστινιακό, Σ. Σαλόμ, με τον υπουργό Ενέργειας, Γ. Στάινιτζ και με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Τζ. Οτεβέλι.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το Ιδρυμα «Yad Vashem», όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Αύριο, ο Ν. Κοτζιάς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ισραήλ, Ρ. Ρίβλιν. Χτες, εξάλλου, συναντήθηκε με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

Η μετάβαση αυτή του Ελληνα ΥΠΕΞ στο Ισραήλ, οι συνεχείς επαφές μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, όπως και οι αλλεπάλληλες συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ εντάσσονται στο σχέδιο της ντόπιας αστικής τάξης να επεκτείνει τους άξονες συνεργασίες της με τις αστικές τάξεις άλλων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, προκειμένου να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά και να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Σε μια τέτοια βάση, άλλωστε, την Τετάρτη 1/7, η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Ερευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) συμμετείχε στην Πολυεθνική Ασκηση «NΕΜΕΣΙΣ 2015», η οποία πραγματοποιήθηκε στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή επίσης αεροναυτικών δυνάμεων της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, όπως και με τη συμμετοχή της πλατφόρμας SCARABEO-4 της εταιρείας SAIPEM S.p.A. και των πλοίων υποστήριξης της εταιρείας EDT. Η 31 ΜΕΕΔ συμμετείχε με μία Ειδική Ομάδα Διάσωσης και εκτέλεσε ρίψη με αλεξίπτωτο, λέμβου και προσωπικού διάσωσης από αεροσκάφος C-130 της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ