Τετάρτη 8 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμεΑ
Ανυποχώρητα για δωρεάν φάρμακα και θεραπείες

Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Υγείας και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία την Παρασκευή

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Με συνθήματα «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, το κράτος να πληρώσει και το κεφάλαιο» και «Ολοι στο δρόμο ξεσηκωμός, να μην πτωχεύσει ο λαός» ανάπηροι, μαζί με γονείς και κηδεμόνες, έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας τη χορήγηση δωρεάν θεραπειών για τους αναπήρους και τους χρονίως πάσχοντες.

Την παράσταση οργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, καταγγέλλοντας ότι «οι τελευταίες εξελίξεις επιβάλλουν, με ευθύνη της κυβέρνησης, να διατίθενται δωρεάν όλα τα φάρμακα σ' αυτούς που τα έχουν ανάγκη».

Οι εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου αρνήθηκαν να συναντηθούν με σύμβουλο του υπουργού, όπως τους προτάθηκε. Κάτω απ' την επιμονή τους, θα υπάρξει τελικά συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή, 10/7, με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος με τη ΣΕΑΑΝ απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη νέα κινητοποίηση, διεκδικώντας:

  • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους το σταμάτημα κάθε πληρωμής από ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες και όλο το λαό για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες. Κατάργηση κάθε συμμετοχής και δωρεάν διάθεση και των ΜΗΣΥΦΑ.
  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή για εξετάσεις όλων των ειδών στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, επεμβάσεις και νοσηλεία, ανεξάρτητα εάν κάποιος είναι εργαζόμενος ή άνεργος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Ελληνας ή μετανάστης.
  • Να ανοίξουν τα εστιατόρια των νοσοκομείων και των ιδρυμάτων Πρόνοιας για ανασφάλιστους, άπορους, μοναχικούς, βαριά ανάπηρους, αλλά και για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και των ιδρυμάτων.
  • Να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις χωρίς καμιά περικοπή, όπως και τα επιδόματα των ΑμεΑ.
  • Να σταματήσει η παρακράτηση συντάξεων των βαριά αναπήρων στα ιδρύματα χρόνιων παθήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ