Σάββατο 11 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΛ
Στηρίζουν με επιφυλάξεις...

Μέσα από έντονες αντιπαραθέσεις, διαφωνίες και διαδοχικές συνεδριάσεις, διαδικασίες που δεν είναι άσχετες με την αναμόρφωση του αστικού συστήματος, είπαν οι ΑΝΕΛ το «ναι» στο νομοσχέδιο που περιέχει την αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης για το νέο μνημόνιο.

Από νωρίς χτες το πρωί και μέχρι που ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν, τάχθηκαν κατά στο νομοσχέδιο οι βουλευτές Π. Χαϊκάλης, Στ. Ξουλίδου, Ν. Μαυραγάνης και Χαρ. Κατανάς. Η συνεδρίαση διακόπηκε στις 4 το απόγευμα, προκειμένου ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, και να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματός του. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε αμέσως μετά, προκειμένου να γίνει προσπάθεια να καμφθούν οι διαφωνίες των 4. Ενώ ο Π . Καμμένος φέρεται να είπε «δεν σας λέω τι να κάνετε. Είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε κατά συνείδηση. Σας λέω όμως ότι εγώ θα στηρίξω τη συμφωνία γιατί δεν μπορώ να αφήσω τη χώρα να διαλυθεί».

Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ μετέφερε μιλώντας στη συνεδρίαση των Επιτροπών ο ειδικός αγορητής του κόμματος αυτού, Δ. Καμμένος. Οπως ανέφερε, οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν υπέρ στη διαδικασία του κατεπείγοντος και στο νομοσχέδιο, προσθέτοντας ωστόσο ότι: «Οι ΑΝΕΛ σήμερα κάναμε μια εξαιρετικά δημοκρατική έντονη, αυστηρή προς όλα τα επίπεδα, επικριτική συζήτηση προς όλα. (....) Δεν είναι στιγμή επιπολαιότητας, ούτε να πούμε εύκολα ένα ναι, ένα όχι. Στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης με μια πολύ σοβαρή επιφύλαξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ