Κυριακή 12 Ιούλη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Ιστορική ευθύνη της ΝΔ οι ... πλάτες στο «μνημόνιο 3»

Τις «ιστορικές στιγμές» που ζει ο αστικός πολιτικός κόσμος της Ελλάδας επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης, για να δικαιολογήσει την εξουσιοδότηση που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα προσωπικά, ώστε να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και να διασφαλιστεί η πορεία της χώρας στον ευρωμονόδρομο.

Ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στα παζάρια με τους εταίρους, αυτούς τους έξι μήνες, για την παραπέρα διαχείριση του δημόσιου χρέους, υπεραμύνθηκε του μείγματος διαχείρισης που άσκησε προηγούμενα η ΝΔ. Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να ασκήσει «νέες πολιτικές». Επανέλαβε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τη συμφωνία που θα έχει την υπογραφή του Τσίπρα και των δανειστών και τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «θέλει μέχρι την Κυριακή συμφωνία για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη».

Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση να πράξει το «εθνικό της καθήκον» και να πάρει «επώδυνα μέτρα, που όμως είναι για το καλό της χώρας» (βλ. της τάξης τους), ενώ της είπε «μπράβο» (!) που κινείται σε κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας με τους «εταίρους».

«Σας καταλαβαίνω (...) είμαι σίγουρος ότι αυτά που κάνετε δεν τα θέλετε, όπως κι εμείς δεν τα θέλαμε όταν τα κάναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευ. Μεϊμαράκης, επιβεβαιώνοντας ότι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη δυνατότητα στους προκατόχους του να εμφανίζονται ως τάχα «δικαιωμένοι» για την καταστροφική για το λαό πολιτική τους.

Τον διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η ΝΔ θα πάρει και βάρη που δεν της αναλογούν (βλ. υπερψήφιση της συμφωνίας και επιμέρους μέτρων) και ότι είναι «μαζί με την κυβέρνηση σε αυτή την πορεία» επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους.

Καταλήγοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο Ευ. Μεϊμαράκης του είπε: «Φροντίστε να έχετε τη συνείδησή σας ήσυχη, κρατώντας τη χώρα στην Ευρώπη», ενώ δείχνοντας και την κοινή βάση που ενώνει όλες τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους, συμπλήρωσε ότι «μας ενώνει η Ελλάδα, μας ενώνει η Ευρώπη, μας ενώνει το ευρώ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ