Δευτέρα 13 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Διάκριση για το δίδυμο Νικολαΐδου/Ασουμαντάκη

Mπορεί να μην ήρθε κάποιο μετάλλιο, ωστόσο η 5η θέση στο γκραν-πρι της Λουκέρνης για το παγκόσμιο κύπελλο αποτελεί σημαντική επιτυχία για το ελληνικό πλήρωμα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών. Για το δίδυμο των Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφίας Ασουμανάκη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις δυο μήνες μαζί, η παρουσία του σε όλη την πορεία του αγώνα (προκριματικά, ημιτελικά, τελικός) θεωρείται αξιόλογη και αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Το ελληνικό πλήρωμα στον τελικό κατάφερε να τερματίσει σε χρόνο 7.02.01. Την πρώτη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε το δίδυμο της Νέας Ζηλανδίας, με χρόνο 6.53.90, ενώ μετά από πολύ δυνατή κούρσα που τελείωσε άδοξα η Αυστραλία πήρε τη δεύτερη θέση με 6.54.62. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Λευκορωσία με 6.55.27.

Στις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα, οι δυο αθλήτριες δεν έκρυψαν το γεγονός ότι ήθελαν ένα μετάλλιο, ωστόσο δήλωσαν ευχαριστημένες και απ' το τελικό αποτέλεσμα. «Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε ένα μετάλλιο αλλά πρέπει όλα να γίνονται στην ώρα τους... Τα καλύτερα έρχονται» ήταν η πρώτη κουβέντα της Κατερίνας Νικολαΐδου.

Εξάλλου, την ενδέκατη θέση στην τελική κατάταξη του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών κατέλαβε το πλήρωμα των Αμαλία Τσιάβου - Γεωργίας Δημάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ