Δευτέρα 13 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Από τους... δυνατούς οι καλές εμφανίσεις

Ο Μιχάλης Αναστασάκης στην σφυροβολία, που κατάφερε να πάρει την 4η θέση στον τελικό του αγωνίσματος, έχει πετύχει μέχρις στιγμής την καλύτερη διάκριση για την ελληνική αποστολή που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στίβου που διεξάγεται στο Ταλίν.

Ο νεαρός σφαιροβόλος πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση στον τελικό και έχοντας ως πιο καλή βολή την δεύτερή του, που ήταν 71,64 μ., κατάφερε να πάρει την 4η θέση η οποία μπορεί να ήταν και καλύτερη εάν στην συνέχεια δεν έκανε άκυρες τις υπόλοιπες βολές του τελικού. Στο αγώνισμα τα φαβορί μοιράστηκαν τα μετάλλια, με τον Βρετανό Νικ Μίλερ να στέλνει τη σφύρα στα 74,46 μ., δεύτερος ήταν ο Ρώσος Βαλερί Πρόνκιν με 74,29 μ. και τρίτος ο Μπέντσε Πάστορ (Ουγγαρία) με 74,06 μέτρα.

Εξάλλου, στον τελικό της σφαιροβολίας, ο Νίκος Σκαρβέλης, αν και δεν μπόρεσε να επαναλάβει μια εμφάνιση όπως αυτή των προκριματικών που θα τον οδηγούσε στο βάθρο, κατάφερε ωστόσο να καταλάβει την 6η θέση με καλύτερη βολή στα 18.96 μ.

Αυτό το πέτυχε με την τελευταία προσπάθεια, αφού μέχρι τότε δεν τα πήγαινε καλά, έχοντας τρεις άκυρες και δυο βολές στα 18.56 μ. και στα 18.33 μ. Αντίθετα, πάντως, στα προκριματικά ο Ελληνας σφαιροβόλος είχε κάνει πολύ καλή εμφάνιση και με επίδοση 19.82 μ. είχε προκριθεί ως πρώτος απ' την 12αδα του τελικού. Το χρυσό κατέκτησε ο Κροάτης Μιχαϊλοβιτς, με 19.35 μ., δεύτερος ήρθε ο Μπερτεμές απ' το Λουξεμβούργο με 19.29 μ. και τρίτος ο Πολωνός Ρέγκιν, με 19.08 μ.

Κατά τα άλλα, στην 11η θέση στο επί κοντώ έμεινε η Γεωργία Στεφανίδη, αφού είχε άλμα ιδιαίτερα χαμηλό για τις επιδόσεις της με 4.05 μ. Η περσινή φιναλίστ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, κατάφερε στον προκριματικό του αγωνίσματος να ισοφαρίσει το ατομικό της ρεκόρ, με 4,15 μ., κάτι που δεν μπόρεσε να επαναλάβει και στον τελικό.

Την 18η θέση στον τελικό των 20 χλμ βάδην κατέλαβε ο Κώστας Ντεντόπουλος με 1 ώρα 32 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε δυνατά την κούρσα - μέχρι το 6ο χλμ. ήταν στην πρώτη δεκάδα - δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω από την πρώτη 15α στην οποία βρισκόταν στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ