Τρίτη 14 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Βιομηχανικό δυστύχημα που σημειώθηκε χτες, λίγο μετά τις 9 π.μ., υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη βιομηχανία «Harford Attachments» στο Νόργουιτς της Βρετανίας, προκάλεσε το θάνατο ενός 50χρονου και ενός 20χρονου εργαζόμενου. Το ίδιο 24ωρο, αντιδράσεις προκαλούν στη Βρετανία τα σχέδια της υπουργού Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο, ώστε να καταστήσει εφικτή την απέλαση όλων των ξένων φοιτητών που συνδυάζουν τις σπουδές με την εργασία, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Τέλος, αναστάτωση προκάλεσε χτες, στο αεροδρόμιο του Χίθροου, η είσοδος δεκάδων ακτιβιστών σε διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πιθανή επέκταση του αεροδρομίου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την άμεση απόσυρση κατεψυγμένων προϊόντων της αμερικάνικης εταιρείας «Barber Foods» με βάση το κοτόπουλο, περίπου 771.000 τόνων, λόγω σαλμονέλας, ζήτησε χτες η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) στις ΗΠΑ, μετά την εκδήλωση σοβαρών προβλημάτων υγείας σε έξι άτομα στη Μινεσότα και στο Ουισκόνσιν, έως και 15 μέρες πριν.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Παρανάλωμα πυρός έγιναν χτες πέντε ξύλινα σκάφη που είχαν ελλιμενιστεί σε κανάλι του Ντουμπάι, κοντά στη γέφυρα Μακντούμ, από άγνωστη αιτία, προκαλώντας για ώρα δύσπνοια σε αρκετούς κατοίκους της περιοχής, που είχε «πνιγεί» από τεράστια μαύρα σύννεφα καπνού.

ΣΑΝΑΑ.-- Τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν χτες στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, από τις βόμβες σαουδαραβικών αεροσκαφών, δύο μέρες μετά την έναρξη «εκεχειρίας» που ανακοίνωσε ο ΟΗΕ και τέθηκε σε εφαρμογή μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Από τις ίδιες επιθέσεις, καταστράφηκαν 15 σπίτια και τραυματίστηκαν άλλοι 45 άμαχοι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ενας άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σκοτώθηκε χτες το μεσημέρι, όταν τινάχτηκε στον αέρα το αυτοκίνητό του, με το που άναψε τη μηχανή. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης σε συνοικία του Βελιγραδίου και σύμφωνα με την αστυνομία είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Ποινική έρευνα για πλαστογραφία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων διεξάγεται σε βάρος του 42χρονου Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, σχετικά με γεγονότα που ανάγονται στην εποχή που ήταν δικηγόρος. Ο ίδιος παραιτήθηκε χτες από την ηγεσία του κόμματος, αλλά αρνήθηκε να πράξει το ίδιο και για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ ανέλαβαν χτες την ευθύνη για το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε περιοχές της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα το θάνατο 29 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 81.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, δήλωσε χτες ότι ζητά πλήρη έρευνα, για να διαπιστωθεί αν ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν (γνωστός ως «Ελ Τσάπο») που απέδρασε προχτές, είχε βοήθεια από κρατικούς υπαλλήλους.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Απόπειρα ληστείας έγινε χτες σε εμπορικό κέντρο στα περίχωρα του Παρισιού, με πρωταγωνιστές τρεις ενόπλους που διέφυγαν από την αστυνομία, αφού η τελευταία κατάφερε να απελευθερώσει συνολικά 18 υπαλλήλους που οι ληστές είχαν αρχικά θέσει υπό ομηρία.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 33 άτομα σκοτώθηκαν, μετά από επίθεση αυτοκτονίας κοντά στη στρατιωτική βάση Καμπ Τσάπμαν, που μέχρι πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούσαν οι Αμερικάνοι, στην ανατολική επαρχία Κχοστ του Αφγανιστάν. Στο μεταξύ, εκπρόσωποι του «Ισλαμικού Κράτους» στο Αφγανιστάν έδωσαν στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο, για να υποστηρίξουν ότι ο ηγέτης τους, Χαφιζ Σαΐντ, δε σκοτώθηκε στην πρόσφατη επιδρομή αμερικανικού «drone».

ΜΟΣΧΑ.-- Το θάνατο 23 στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 19 προκάλεσε η κατάρρευση τμήματος ενός εκπαιδευτικού κέντρου αλεξιπτωτιστών στο Ομσκ της Σιβηρίας. Πηγές του υπουργείου Αμυνας συνέδεσαν το δυστύχημα με λάθη που έγιναν στις πρόσφατες επισκευαστικές εργασίες.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Οι νιγηριανές αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις πληροφορίες για τη σφαγή 43 χωρικών σε βορειοανατολικές μεθοριακές περιοχές της χώρας, το Σαββατοκύριακο, από τζιχαντιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ».

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Βομβιστική επίθεση τζιχαντιστή, πιθανώς της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», στο βόρειο Καμερούν, προκάλεσε χτες το πρωί το θάνατο 12 πολιτών και ενός στρατιώτη από το Τσαντ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2019-01-29 00:00:00.0)
Εντείνουν την επίθεση κατά της «Μπόκο Χαράμ» (2015-03-10 00:00:00.0)
Γκρίνια και αξιώσεις για «συμμαχική στήριξη» (2015-02-20 00:00:00.0)
Επιταχύνεται η συγκρότηση στρατιάς κατά της «Μπόκο Χαράμ» (2015-02-11 00:00:00.0)
Γαλλία και ΗΠΑ αξιοποιούν το «άλλοθι» της Μπόκο Χαράμ (2015-02-06 00:00:00.0)
Αιματηρές συγκρούσεις ισλαμιστών και αστυνομικών (2012-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ