Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
NΙΓΗΡΙΑ
Επιταχύνεται η συγκρότηση στρατιάς κατά της «Μπόκο Χαράμ»

ΝΙΑΜΕΪ - ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Οι συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στη μεθόριο της Νιγηρίας με γειτονικές χώρες, από τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της «Μπόκο Χαράμ», επιταχύνουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη περιφερειακής δύναμης 8.700 στρατιωτών από χώρες της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κοινοβούλιο του Νίγηρα ενέκρινε ομόφωνα, αργά το βράδυ της Δευτέρας, την ανάπτυξη στρατευμάτων στη βορειοανατολική Νιγηρία, στα σύνορα της οποίας είχε ήδη έτοιμους 3.000 στρατιώτες που περίμεναν το «πράσινο φως» της Βουλής για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της «Μπόκο Χαράμ». Οι στρατιώτες από τον Νίγηρα θα ενώσουν τις προσπάθειές τους με χιλιάδες άλλους από το Τσαντ, το Καμερούν, το Μπενίν και το νιγηριανό στρατό, με κοινό αντίπαλο τους τζιχαντιστές και κοινό στόχο την προώθηση συμφερόντων της αστικής τάξης των χωρών τους σε βάρος του πληθυσμού της περιοχής, που εδώ και πολλά χρόνια καταδυναστεύεται από τη φτώχεια, τους τρομοκράτες της «Μπόκο Χαράμ» και τη στρατιωτικο-πολιτική ελίτ της αστικής τάξης.

Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες που έκανε χτες το νιγηριανό παράρτημα του Κέντρου Διεθνούς Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, πως στα στρατόπεδα «φιλοξενίας» των εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων που έχουν διωχθεί από τις εστίες τους από την «Μπόκο Χαράμ», σημειώνονται βιασμοί πολλών εκατοντάδων παιδιών, εκπόρνευση γυναικών και εξαναγκασμός ενηλίκων σε δουλεία - απλήρωτη εργασία από τους «επιμελητές» και «διαχειριστές» των καταυλισμών, που υποτίθεται πως διορίστηκαν για να προστατεύουν τους ανέστιους πολίτες.

Τέλος, χτες, αναφέρθηκε στο βόρειο Καμερούν πως οι τζιχαντιστές της «Μπόκο Χαράμ» προχώρησαν σε μία ακόμη θηριωδία. Εκτέλεσαν επτά από τους επιβάτες λεωφορείου που είχαν απαγάγει το Σαββατοκύριακο στο βόρειο Καμερούν και πούλησαν σε σκλαβοπάζαρα οκτώ κορίτσια ηλικίας από 11 έως 15 ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ