Τετάρτη 15 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργία σήμερα στο Δημόσιο

Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγ. Σοφίας, οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις σε μια σειρά πόλεις, ενώ το απόγευμα καλούν σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στην ανακοίνωσή τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, μεταξύ άλλων, τονίζουν: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν, για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζομένων και του λαού. Φέρνουν απολύσεις στο Δημόσιο, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν υποχρεωτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, ενώ "στον αέρα" θα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα (ν. 4325/2015). Φέρνουν απαγόρευση πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων!».

Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνει το ΠΑΜΕ και στις παρακάτω πόλεις: Στη Λάρισα, στις 10.30 π.μ., στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο Βόλο, στις 10.30 π.μ., στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στη Δράμα, στις 10.30 π.μ., στο Διοικητήριο. Στην Ξάνθη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 10 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο. Στην Καβάλα, στις 10 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια. Στη Σάμο, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στο Ηράκλειο, στις 10.30 π.μ., στα Λιοντάρια.

  • Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, θα γίνει απεργία σήμερα στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τα ιδρύματα Πρόνοιας.
  • Απόφαση για 24ωρη απεργία πήρε για σήμερα το Σωματείο των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ