Τετάρτη 15 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργάνωση και αλληλεγγύη το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ

Από τη μαζική σύσκεψη
Από τη μαζική σύσκεψη
Σε κλίμα μάχης, με αιχμή την οργάνωση της πάλης των αυτοαπασχολούμενων μπροστά στα μέτρα του τρίτου μνημονίου, με τη μαζική συμμετοχή μελών προεδρείων και διοικητικών συμβουλίων ομοσπονδιών, σωματείων και ενώσεων, καθώς και Επιτροπών Αγώνα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα η κοινή σύσκεψη της Πανελλαδικής Γραμματείας και της Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ.

Στις πρόσφατες εξελίξεις και τη συμφωνία - λαιμητόμο κυβέρνησης και θεσμών αναφέρθηκε ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, μέλος της Γραμματείας Αττικής, που έκανε την εισήγηση στη σύσκεψη. «Ο λογαριασμός είναι ασήκωτος για το λαό που υποφέρει για πέντε χρόνια τώρα χωρίς βέβαια να έχει κοστολογηθεί το πακέτο ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι υπερβαίνει τα 13 δισ. ευρώ», σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως ο λογαριασμός «προστίθεται σ' αυτούς των προηγούμενων δύο μνημονίων, όλα τα προηγούμενα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και ενισχύονται με τα νέα». Τόνισε πως οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα δράσης, με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη, αλλά και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ενημέρωσης και συζήτησης των αυτοαπασχολούμενων.

Δίπλα στις κεντρικές πρωτοβουλίες, συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα καθήκοντα κάθε ένωσης, σωματείου και επιτροπής αγώνα. Αποφασίστηκε να συνεδριάσουν άμεσα Διοικητικά Συμβούλια και επιτροπές, να συζητήσουν για το πλαίσιο πάλης, να αποφασίσουν πρόγραμμα κινητοποιήσεων και πρωτοβουλίες. Να εξετάσουν ιδιαίτερα, μέσα στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων, αυτά που θίγουν συγκεκριμένους κλάδους και επαγγέλματα, όπως η πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων ή η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αντίστοιχα, να προγραμματίσουν Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, με όσο το δυνατό πιο πλατύ κάλεσμα.

Συζήτηση για το περιεχόμενο και τις μορφές της αλληλεγγύης

Ζήτημα αιχμής αποτελεί και για την ΠΑΣΕΒΕ η οργάνωση της αλληλεγγύης καθώς η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά σφίγγει τη θηλιά γύρω από τους αυτοαπασχολούμενους. Ηδη, στην Αττική έχει φτιαχτεί Επιτροπή Αλληλεγγύης, η οποία αποφασίστηκε να ενισχυθεί με επιπλέον μέλη.

Ως πρώτο καθήκον για κάθε σωματείο και επιτροπή μπαίνει η καταγραφή των αναγκών, των συναδέλφων τους που έχουν οξυμένα προβλήματα. Ακόμα, αποφασίστηκε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο να προσπαθήσει να συμβάλει, προσφέροντας κάποια υπηρεσία ή κάποιο προϊόν, στην ανακούφιση λαϊκών οικογενειών και οικογενειών ανέργων. Μια πρώτη θετική πείρα από την προσπάθεια αυτή, υπάρχει από σχετικές πρωτοβουλίες της Επιτροπής Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ στις λαϊκές αγορές, στους λογιστές, στους αρτοποιούς.

Οσο για το περιεχόμενο που δίνει η ΠΑΣΕΒΕ στην αλληλεγγύη, αυτή περιλαμβάνει επίσης την επαγρύπνηση απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας αλλά και τη συμμετοχή σε μια σειρά κινητοποιήσεις, όπως αυτές που γίνονται για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε ένα εμπορικό, για να πληρωθούν οι συντάξεις, να δοθούν τα επιδόματα σε οικογένειες που υποφέρουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ