Τετάρτη 15 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Με εκκρεμότητες και αλλαγές

Στη σκιά των δικαστικών υποθέσεων που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, με εκκρεμότητες από την προηγούμενη σεζόν, καθώς δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία (πέραν των ομάδων της πρώτης πεντάδας) και το γνωστό σκηνικό με τα καρτελάκια «ομάδα Α», «ομάδα Β» να προσφέρει για μια ακόμη φορά τη λύση (όπως και το 2012), διεξήχθη χτες η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League για τη νέα σεζόν.

Οι εκκρεμότητες, αυτή τη φορά, αφορούσαν τις συμμετοχές των Βέροια και Κέρκυρα, οι οποίες κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Για την πρώτη, ο Λεβαδειακός έχει προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων με την οποία αθωώθηκε η ομάδα της Ημαθίας, από τις κατηγορίες για χειραγώγηση παλιότερου αγώνα με τον Ολυμπιακό. Στην περίπτωση της Κέρκυρας, εκκρεμεί η τύχη της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό, εξαιτίας παρατυπιών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ.

Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας η παρουσία των ΑΕΚ και Ηρακλή ξανά στη μεγάλη κατηγορία, μετά από δύο και τρία χρόνια αντίστοιχα, καθώς και οι αλλαγές σε πειθαρχικά ζητήματα που ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της Λίγκας, Γιώργο Μπροβήλο. Αυτές αφορούν τους λόγους για τους οποίος πλέον θα διακόπτεται ένας αγώνας, βάση και των όσων ορίζει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ενώ γνωστοποιήθηκε πως πλέον παύει να ισχύει ο κανονισμός μη ορισμού ενός παιχνιδιού, εξαιτίας οφειλών κάποιας ομάδας. Παράλληλα, θα προβλέπεται πλέον και τρίτος βαθμός εκδίκασης προσφυγών για μια βαριά ποινή.

Το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου και να ολοκληρωθεί στις 17 Απρίλη, ενώ τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν στις 4 Μάη.

Ηρεμη αρχή... μαζεμένα τα ντέρμπι

Οπως προέκυψε από την κλήρωση, στην αρχή του πρωταθλήματος μπορεί «με το καλημέρα» της σεζόν να αποφεύχθηκαν τα ντέρμπι, βάση και των κλειδαρίθμων που πήραν οι ομάδες, ωστόσο οι τόνοι αναμένεται ν' αρχίσουν ν' ανεβαίνουν νωρίς, αφού τα ντέρμπι πέφτουν μαζεμένα από την 6η έως την 11η αγωνιστική. Από τους λεγόμενους ισχυρούς, πιο ευνοημένος της κλήρωσης δείχνει να είναι ο ΠΑΟΚ, που στον Α' γύρο θα παίξει όλα τα ντέρμπι εντός έδρας.

Από τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η δοκιμασία του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, ενώ τα φαβορί έχουν τον πρώτο λόγο στις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της πρεμιέρας είναι: Ολυμπιακός - Πανιώνιος, ΠΑΟΚ - Ξάνθη, ΑΕΚ - Πλατανιάς, Καλλονή - Ηρακλής, Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης, «ομάδα Β» - ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος - «ομάδα Α».

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν έρχεται την 4η αγωνιστική και αφορά αυτό των Δικεφάλων μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα. Ακολουθεί στην 6η αγωνιστική η αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού και πάλι στην Τούμπα, ενώ στην 7η αγωνιστική θα κοντραριστούν Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Στην 8η θα γίνει το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και την αμέσως επόμενη (9η) η αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΑΕΚ. Στην 11η αγωνιστική θα διεξαχθεί η κόντρα των αιωνίων μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ