Σάββατο 18 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκλημα σε βάρος του λαού αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Υμηττός
Υμηττός
Οι νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα, στη Λακωνία και την Εύβοια και η καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού.

Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρεί τη γύμνια του καπιταλιστικού κράτους, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των πόλεων, του ευρύτερου περιβάλλοντος και των δασών.

Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα δάση και διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (Πυροσβεστική, Δασική κ.λπ.).

Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο, για άλλη μια φορά, η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.

Ζητάμε:

  • Αμεση ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας - πυρόσβεσης.
  • Αμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
  • Αμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.).
  • Αμεση και δραστική χρηματοδότηση.
  • Πλήρη και ακριβή καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέων χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμένες εκτάσεις.
  • Αμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων.


Eurokinissi

Στο πόδι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.


Λακωνία

Eurokinissi

Λακωνία

ΣΕΛ.  8,   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ