Τετάρτη 22 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Την ερχόμενη Τρίτη η τελευταία συνεδρίαση πριν από τη διακοπή του Αυγούστου

Διακόπηκε στο ξεκίνημά της η χτεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου για τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, λόγω προβλήματος υγείας που είχε ο αναπληρωτής εισαγγελέας. Επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιούλη, που θα είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα και η τελευταία συνεδρίαση πριν τις διακοπές του καλοκαιριού.

Να σημειωθεί ότι από τις 12 Μάη οπότε και ξεκίνησε κανονικά η δίκη (μετά από δύο αναβολές), μέχρι και σήμερα έχει αναγνωστεί ο κατάλογος των μαρτύρων, έχει οριστεί η Πολιτική Αγωγή και σε αυτήν τη φάση το δικαστήριο συζητά επί των ενστάσεων που έχουν καταθέσει οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών.

Στη φυλακή ξανά ο Λαγός

Στη φυλακή οδεύει ξανά ο Γ. Λαγός επειδή παραβίασε περιοριστικούς όρους. Ο κατηγορούμενος φέρεται να μην τήρησε κατ' επανάληψη τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμού.

Συγκεκριμένα, οδηγείται ξανά στις φυλακές με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών. Ο δρόμος για την επιστροφή του έχει ανοίξει, αφού ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, παραβίασε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για να αποφυλακιστεί πριν από τρεις μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης που προβλέπει το Σύνταγμα. Η φυλάκιση του Γ. Λαγού διατάσσεται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, το οποίο υιοθετεί την πρόταση που είχε υποβάλει ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να μην τήρησε κατ' επανάληψη τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμού, σύμφωνα με τα από 29-5-2015, 30-5-2015 και 17-6-2015 έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά.

Οπως αναφέρεται, στις 28-5-2015, όταν στις 23.40 αποχώρησε από τη Βουλή, δεν πήγε σπίτι του, αλλά σταμάτησε σε δύο καταστήματα, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και στην κατοικία του κατέληξε την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Στις 12-6-2015 αντί πάλι να επιστρέψει αμέσως ως όφειλε στο σπίτι του όταν αποχώρησε από τη Βουλή, ο Γιάννης Λαγός πήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Ακόμη, στις 16-6-2015 ενώ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή από τις 21.50, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί έως τις 9.25 π.μ. της 17-6-2015, δεν είχε επιστρέψει στην κατοικία του.

Υπενθυμίζεται πως οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον Γ. Λαγό όταν είχε αποφυλακιστεί, ήταν κατ' οίκον περιορισμός στην κατοικία του υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στη Βουλή υπό αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ