Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υπερασπίζουμε μόνο τα συμφέροντα των παιδιών μας

Αποσπάσματα από την επιστολή  -  καταπέλτη  των αγωνιζόμενων γονιών στον υφυπουργό Παιδείας

«Δυστυχώς, έβδομη μέρα της κατάληψης και το υπουργείο Παιδείας διά στόματος του κ. Ανθόπουλου, υφυπουργού Παιδείας (αλήθεια ποιων πολιτών και ποιων παιδιών,) περνά σε μια επίθεση άνευ προηγουμένου εναντίον των μεταναστών του Μονάχου που προχώρησαν στην κατάληψη για να υπερασπίσουν μόνο τα συμφέροντα των παιδιών τους!».

...«Μας κατηγορεί ο κ. Ανθόπουλος ότι δε δρούμε ως γονείς που ανησυχούμε για τα παιδιά μας, αλλά ως μέλη κάποιου κόμματος, που οργάνωσαν αυτή την κατάληψη για να γελοιοποιήσουν το ελληνικό κράτος. Μια μερίδα 30 ατόμων, είπε ο κ. Ανθόπουλος μέσα στη Βουλή, κατέλαβε το Προξενείο, ρεζίλεψε το κράτος των Ελλήνων κι αψήφησε συνειδητά τις μετρήσεις των Γερμανών που βγάλαν το κτίριο με πολύ χαμηλές έως ανύπαρκτες τιμές καρκινογόνων ρύπων. Φωτοτυπίες από τα πρακτικά της Βουλής που έφτασαν πριν λίγο στο Προξενείο, έχουν εξοργίσει κάθε Ελληνα, κάθε άνθρωπο που θέλει να αποκαλείται Ελληνας!».

...«Μας κατηγόρησε ο κ. Ανθόπουλος πως αγνοούμε τις προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα όλων των μαθητών του Μονάχου, το περίφημο πια Παλλάδιο! Του υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι το Παλλάδιο, οι εργασίες περάτωσης του οποίου ίσως τελειώσουν το επόμενο μιλένιουμ, θα έχει 20 αίθουσες διδασκαλίας, ενώ οι ανάγκες των μαθητών θα καλύπτονταν με τουλάχιστο 95 αίθουσες στο Μόναχο.

Τονίζουμε ακόμα ότι σε πρόσφατη επιστολή του Δήμου Μονάχου, μάς επισημάνθηκε για μια ακόμα φορά, πως το ελληνικό προξενείο δέχτηκε να στεγάσει τους μικρούς μαθητές σε αυτό το κτίριο γιατί είχε υπερβολικά φθηνό ενοίκιο».

...«Ζητούμε από τον ελληνικό Τύπο, να θέσει ανοιχτά το ερώτημα: Ποιοι είναι τελικώς αυτοί που γελοιοποιούν το κράτος; Οι μετανάστες γονείς (που ο αριθμός τους δεν είναι 30, όπως λέει ο υφυπουργός Παιδείας, αλλά 1.683 που είναι οι καταγεγραμμένες υπογραφές μέχρι σήμερα νωρίς το μεσημέρι) οι οποίοι προχώρησαν στην κατάληψη πέρα από κάθε πολιτική ή κομματική θέση, με μοναδικό γνώμονα την υγεία των παιδιών τους ή αυτοί που θεωρητικά τουλάχιστον, εκπροσωπούν τους Ελληνες πολίτες στη Βουλή;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ