Παρασκευή 24 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Βαγδάτη πραγματοποίησε χτες ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Αστον Κάρτερ, που βρισκόταν στη Μέση Ανατολή «περιοδεύοντας» σε χώρες - συμμάχους της Ουάσιγκτον, οι οποίες ανησυχούν για τις συνέπειες της συμφωνίας με το Ιράν. Ως βασικό θέμα των επαφών του Κάρτερ, τα περισσότερα ΜΜΕ εμφάνιζαν την εξέλιξη των επιχειρήσεων ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος» και ειδικά την «τύχη» της κρίσιμης γεωγραφικά επαρχίας Ανμπαρ.

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Σε λειτουργία τέθηκε ο σταθμός παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο στο Γκαρνταμπανί της Γεωργίας, τον οποίο κατασκεύασε η τουρκική εταιρεία «Τσαλίκ». Ο σταθμός έχει ισχύ 230ΜW και πρόκειται για μια επένδυση ύψους 220 εκατ. δολάρια. Εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας κατά 15%. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, υπογράμμισε το στρατηγικό ρόλο που έχει το έργο για την εδραίωση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών.

ΑΜΠΟΥΖΑ - ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε προχτεσινοβραδινές επιθέσεις στη Νιγηρία αλλά και το γειτονικό Καμερούν. Οι επιθέσεις αποδίδονται στην «Μπόκο Χαράμ» και γίνονται λίγες μέρες αφού οι Πρόεδροι Νιγηρίας - ΗΠΑ συζήτησαν για τη σύσφιξη και της «αντιτρομοκρατικής» τους συνεργασίας και ενώ ο Νιγηριανός Πρόεδρος «παραπονέθηκε» για τη συνεχιζόμενη άρνηση της Ουάσιγκτον να μην ενισχύσει την Αμπούζα και με όπλα.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Στις 4 Οκτώβρη θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρόεδρος της χώρας, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα. Τα λαϊκά στρώματα θα κληθούν να ψηφίσουν μέσα σε συνθήκες κλιμακούμενης επίθεσης και εξαιτίας των «μνημονίων» για την καπιταλιστική ανάκαμψη και ενώ αξιοποιούνται νέα αναχώματα για να μην οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στον αληθινό τους αντίπαλο, τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ