Τετάρτη 29 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συμβάσεις εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Νοσοκομείο Ρίου

Την αλλαγή των συμβάσεων εργασίας, που οδηγεί στην εξαθλίωση τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας του Νοσοκομείου Ρίου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας. Οπως εξηγεί το Σωματείο, το μεροκάματο πείνας, των τριών ευρώ την ώρα, παραμένει ενώ παράλληλα εντατικοποιείται η εργασία τους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει: «Αν και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Ρίου πληρώνονται ήδη με πενιχρούς μισθούς, που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες, η εργοδοσία του συνεργείου καθαρισμού σε πλήρη συμφωνία με τη διοίκηση του νοσοκομείου, προχωράει στην αλλαγή συμβάσεων των εργαζομένων. Παρ' όλες τις δεσμεύσεις της διοίκησης του νοσοκομείου πως θα καλυτέρευαν οι συνθήκες εργασίας, αυτές μέρα με τη μέρα γίνονται χειρότερες. Οι κατάπτυστες συμβάσεις που ισχύουν τώρα και προβλέπουν εργασία με τρία ευρώ την ώρα, επιδιώκεται να γίνουν ακόμα πιο καταστροφικές για τους εργαζόμενους προβλέποντας μείωση ωρών και ρεπό, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας. Οι νέες συμβάσεις εφαρμόζονται με το "έτσι θέλω", πριν καν αυτές υπογραφούν και για να βγει το πρόγραμμα αναστέλλονται οι προγραμματισμένες άδειες των εργαζομένων. Αυτή η προσπάθεια συνδυάζεται, όπως πάντα, με την καλλιέργεια κλίματος τρομοκράτησης των εργαζομένων ώστε να δεχτούν αθόρυβα την εξαθλίωσή τους».

Το Σωματείο υπενθυμίζει πως το μοντέλο των συνεχώς μειούμενων μισθών, σε συνδυασμό με τη μερική απασχόληση, ακολουθείται και από τη σημερινή κυβέρνηση, κατά τα πρότυπα της ΕΕ, και απευθύνει στους εργαζόμενους κάλεσμα συσπείρωσης και πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ