Παρασκευή 31 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία»

Εργατικά «ατυχήματα» εργαζομένων που απασχολούνται στους δήμους μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, σημειώνοντας πως «παρότι όλοι γνωρίζουν ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι (Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων) δεν έχουν προσληφθεί για τις υπηρεσίες καθαριότητας, οι δήμαρχοι τους αναγκάζουν να δουλεύουν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες χωρίς να τους παρέχουν ούτε καν τα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας».

Το αποτέλεσμα είναι στην Ηλιούπολη εργαζόμενος στην καθαριότητα «που, επειδή δεν είχε τα προβλεπόμενα παπούτσια πάτησε γυαλί και έκοψε το πόδι του» και στο Ζωγράφου «εργαζόμενος πάλι στην καθαριότητα έκοψε το χέρι του στο αναβατόριο διότι η υπηρεσία δεν του είχε χορηγήσει κανένα μέσω ατομικής προστασίας».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την πολιτική των δημάρχων αλλά και της κυβέρνησης «που αντί να προχωρήσει στην απελευθέρωση των προσλήψεων ώστε όλες οι υπηρεσίες των δήμων να έχουν μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προσαρμόζει την πολιτική της στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προσλαμβάνει προσωπικό με 5μηνα...».

Το Συνδικάτο απευθυνόμενο στους εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, δεν τους χαρίζουμε τίποτα, οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα από επιτροπές. Να μην υπάρξει δήμος που να μην έχει τη δική του επιτροπή, πλάι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ που θα παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μισθούς όχι κάτω από τα 751, για ίσα δικαιώματα με το μόνιμο προσωπικό, που δεν θα κάνει πίσω από το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή Εργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ