Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προεκλογικές εξαγγελίες Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί θέλει να αυξήσει από 32 σε 40 τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ. Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA, ξεκινώντας ήδη την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία της FIFA, σχεδιάζει το πρόγραμμά του, που είναι πιθανό να παρουσιάσει στις 27 Αυγούστου, στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του Champions League.

Η πιο σημαντική αλλαγή, που έχει προγραμματίσει μέχρι τώρα, όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα «AS», αλλά και ο τηλεοπτικός σταθμός της Βραζιλίας «Globo», είναι να αυξήσει κατά οκτώ τον αριθμό των ομάδων της τελικής φάσης του Μουντιάλ, από 32 σε 40, σε περίπτωση που διαδεχτεί τον Γιόζεφ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA, στις εκλογές της 26ης Φλεβάρη 2016.

Εαν τα καταφέρει, στις αρχές Μάρτη, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της «International Board», προτείνοντας ορισμένες αλλαγές: την άσπρη κάρτα για αποβολή ποδοσφαιριστή που θα έχει διάρκεια 10', τη δυνατότητα να αυξηθούν από 3 σε 5 οι αλλαγές σε έναν αγώνα που φτάνει στην παράταση και την απαγόρευση μεταγραφής στο εξωτερικό για μικρούς ποδοσφαιριστές.

Αυτήν τη στιγμή, ο Μισέλ Πλατινί μπορεί να υπολογίζει ήδη σε τρεις χώρες: Ρωσία, Ιταλία και Γερμανία.

Επίσης, σύμφωνα με το BBC, τον υποστηρίζουν τέσσερις από τις έξι συνομοσπονδίες: Η ευρωπαϊκή, της Ασίας, της Νότιας Αμερικής και της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Προσθέτοντας οι Γερμανοί, τονίζουν ότι θα έχει την υποστήριξη και της «Αdidas». Μέχρι τώρα, η σχέση μεταξύ της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών και της UEFA πάντα ήταν εξαιρετική και εάν ο Μισέλ Πλατινί γίνει ο νέος πρόεδρος της FIFA, ο διάδοχός του στην UEFA θα μπορούσε να είναι ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ. Μία εξέλιξη που θα ενισχύσει τη σχέση μεταξύ της «Αdidas» και των δύο κορυφαίων ποδοσφαιρικών οργανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ