Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΤΗΣΗ ΜΗ370 «ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ»
Πιο εγκρατείς στις ανακοινώσεις τους οι Γάλλοι ερευνητές

Από την ανάσυρση ευρημάτων στη Ρεουνιόν που οδηγήθηκαν στη Γαλλία για έρευνα
Από την ανάσυρση ευρημάτων στη Ρεουνιόν που οδηγήθηκαν στη Γαλλία για έρευνα
ΠΑΡΙΣΙ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.--

Πιο συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους σχετικά με τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο νησί Ρεουνιόν του Ινδικού ωκεανού είναι οι Γάλλοι που συμμετέχουν στις σχετικές έρευνες, αν και ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός, Ναζίμπ Ραζάκ, ανακοίνωσε αργά προχτές το βράδυ ότι «τα συντρίμμια αεροπλάνου που βρέθηκαν στο νησί Ρεουνιόν είναι πράγματι από την πτήση MH370».

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι, λίγη μόνο ώρα πριν τις ανακοινώσεις Ραζάκ, ο αντεισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας Σερζ Μακογιάκ έκανε λόγο για «πολύ ισχυρές εικασίες» που όμως «θα επιβεβαιωθούν από συμπληρωματική ανάλυση». Ταυτόχρονα, μια σειρά ρεπορτάζ εστίαζαν στο ότι η αρμόδια γαλλική υπηρεσία BEA που εμπλέκεται στις σχετικές έρευνες (επειδή το Ρεουνιόν είναι γαλλική κτήση) συνήθως χρειάζεται βδομάδες, ακόμα και μήνες για να ανακοινώσει συμπεράσματα ερευνών και διατυπώνονταν απόψεις περί βιασύνης της μαλαισιανής κυβέρνησης να προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Χτες, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λιοου Τιονγκ Λάι δήλωσε ότι στο Ρεουνιόν εντοπίστηκαν και άλλα αντικείμενα, όπως ένα παράθυρο και μαξιλάρια αεροπορικών καθισμάτων, τα οποία επίσης οδηγήθηκαν στη Γαλλία γα έρευνες, κάτι όμως που οι Γάλλοι ερευνητές δεν επιβεβαίωναν, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Ως προς τα συντρίμμια που εξετάζονταν από προχτές στην Τουλούζη, ο υπουργός ανέφερε ότι σήματα συντήρησης και άλλες λεπτομέρειες οδήγησαν στο συμπεράσματα ότι αυτά ανήκαν στην πτήση ΜΗ370.

Στην Κίνα, από όπου καταγόταν η πλειοψηφία των 239 ανθρώπων που ταξίδευαν με το μοιραίο αεροπλάνο, συγγενείς συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία των «Μαλαισιανών Αερογραμμών» διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη πλήρους και ακριβούς πληροφόρησης ως προς το τι ακριβώς συνέβη στους δικούς τους ανθρώπους.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ Χούα Τσουνουίνγκ δήλωσε κάλεσε χτες τις μαλαισιανές αρχές «να διαφυλάξουν ένθερμα τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των οικογενειών των θυμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ