Τρίτη 11 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ψάχνει «συνεννόηση», «σταθερότητα» και «τρίτο πόλο»

Eurokinissi

Πλάτη στην κυβέρνηση, ώστε να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, βάζει (και) το ΠΑΣΟΚ. Οπως είπε η πρόεδρος του κόμματος, Φ. Γεννηματά, στην εφημερίδα «Real Νews»:

«Εχουμε στηρίξει την προσπάθεια να αποφύγει η πατρίδα μας το καταστροφικό ενδεχόμενο της άτακτης χρεοκοπίας και του grexit (...) Πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας, που έχει καταστεί δυστυχώς εθνική ανάγκη. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Εξίσου σημαντικό είναι να υπάρξει μια ευρύτερη πολιτική συνεννόηση για ένα συγκεκριμένο και δεσμευτικό οδικό χάρτη βημάτων για το επόμενο διάστημα. Που θα διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις επιτυχούς εξειδίκευσης και εφαρμογής της συμφωνίας από μια ικανή κυβέρνηση,σε ένα περιβάλλον πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας».

Στο πλαίσιο αυτής της «συνεννόησης» που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να είναι και μια συμφωνία για αποφυγή πρόωρων εκλογών και μετάθεσή τους για αργότερα, σε συμφωνημένο χρόνο, με πρόσχημα τη βύθιση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας σε βαθύτερη ύφεση. Είπε η Γεννηματά: «Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ, είναι μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και γι' αυτό το ενδεχόμενο. Ομως, μέχρι η χώρα να "πατήσει" σε ασφαλές και σταθερό έδαφος, δηλαδή να προχωρήσει η εφαρμογή της συμφωνίας και η πρώτη κρίσιμη αξιολόγηση ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, το μόνο που δε χρειάζεται είναι εκλογές. Οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν μόνο προσωπικούς, κομματικούς και εσωκομματικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα. Σχεδιασμοί που, με τεράστιο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία, πάντα έχουν στις ιεραρχήσεις του κ. Τσίπρα προτεραιότητα».

Για δε το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στο σχέδιό της «για την ανάδειξη ενός δυναμικού άλλου πόλου με αυτόνομο λόγο (...) Διεκδικούμε, διαμορφώνουμε και διευρύνουμε αξιόπιστα και δημιουργικά το ζωτικό χώρο ενός Πατριωτικού και Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Προοδευτικού Ρεύματος με αναφορές στο Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, την Κεντροαριστερά και τη Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία».

Σε αυτή τη βάση, έσπευσε να απευθύνει «γενικό προσκλητήριο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, προς όλους τους πολίτες, την πολιτική και κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων (...) Την ίδια στιγμή, ξεκινάμε πιο εντατικά το διάλογο με κόμματα, πρωτοβουλίες, Κινήσεις Πολιτών, με τη συγκρότηση της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες αναζήτησης κοινών τόπων και δράσεων εντός και εκτός Βουλής με τις ευρύτερες δυνάμεις του χώρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ