Τρίτη 11 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε ο σ. Θανάσης Θεοδοσιάδης

Η κηδεία του ήταν πολιτική και έγινε στη γενέτειρά του, στους Προσκυνητές Ροδόπης

Με πολιτική κηδεία, στο Νεκροταφείο των Προσκυνητών Ροδόπης, τον τόπο όπου γεννήθηκε πριν από 88 χρόνια, κηδεύτηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Θανάσης Θεοδοσιάδης, παλαίμαχος κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του εργατο-αγροτικού κινήματος.

Σύντροφοι, συναγωνιστές, συγγενείς και φίλοι, από όλους τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποχαιρέτησαν με τιμή τον Θανάση Θεοδοσιάδη. Σκέπασαν το φέρετρό του με τη σημαία του ΚΚΕ, του κόμματος που τίμησε με μεγάλη προσφορά, συνέπεια και αγωνιστικό ήθος και τοποθέτησαν πάνω του τον καθημερινό του σύντροφο, τον «Ριζοσπάστη».

Πετώντας κόκκινα γαρίφαλα στον τάφο του και τραγουδώντας το «Επέσατε θύματα», είπαν το στερνό «αντίο», οι σύντροφοί του, η γυναίκα του Γεωργία και τα αγαπημένα του παιδιά Κώστας και Παναγιώτης, οι συγγενείς και οι φίλοι.

Εκ μέρους του Κόμματος, τον επικήδειο εκφώνησε ο Νίκος Βαργεμίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Εκ μέρους του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, τον αποχαιρέτησε η Βάνα Δινδίνη, μέλος του Γραφείου Περιοχής, ενώ μίλησε και ο Μπάμπης Φωτιάδης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Παραβρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Δημήτρη Παπατολίδη.

Ο Θανάσης Θεοδοσιάδης στο 9ο και στο 10ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ στο 11ο Συνέδριο εκλέχθηκε στην Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε ενεργό μέλος του ΚΚΕ.

Εκφωνώντας τον επικήδειο, ο Νίκος Βαργεμίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο σύντροφος Θανάσης υπήρξε πιστός στα ιδανικά του εργατικού και επαναστατικού κινήματος, αφοσιωμένος στο ΚΚΕ, στην πάλη για το σοσιαλισμό. Ξεχώριζε για τη σεμνότητα και την αντοχή του και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Ανήκε σε κείνους που έμαθαν να μάχονται και να παραμένουν όρθιοι παρά τις αντιξοότητες.

Δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Σύντροφε Θανάση, σου χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη προσφορά σου στο Κόμμα και στο κίνημα. Υποκλινόμαστε στη σεβαστή σου μνήμη. Να είσαι ήσυχος και συ και όλοι οι ζευγάδες που έχετε "φύγει", ότι η σπορά σας μένει και φουντώνει και καρπίζει και βγαίνουν νέοι που θα φυτρώσουν και θα φτάσουν μέχρι τον ήλιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ