Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καλεί τον Τσίπρα να κυβερνήσει

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης, με βάση τα όσα έγιναν στη συζήτηση επί του τρίτου μνημονίου στην Ολομέλεια της Βουλής και στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, μίλησε για πλήρη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και του Κοινοβουλίου, αλλά διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ με τη στάση της δε θα επιτρέψει τη «διάλυση της χώρας», σηματοδοτώντας ευθύς εξαρχής τη θετική ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου «να κρατήσει την Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ».

Ζήτησε, βέβαια, από τον πρωθυπουργό να βρει λύση για το γεγονός ότι τα κυβερνητικά μέτρα υπερψηφίζονται από κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ξόρκισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι θα χαθούν δύο με δυόμιση μήνες από την περίοδο που είναι κρίσιμη - όπως είπε - για την ανόρθωση της οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση, κάλεσε τον πρωθυπουργό Δευτερα πρωί να κλείσει το θέμα, προκηρύσσοντας ακόμα και εκλογές, αν αυτό κρίνει ο Τσίπρας ότι χρειάζεται. Αλλωστε, επέμεινε ότι «η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη, πρέπει να κυβερνηθεί», ξορκίζοντας τη λεγόμενη ανασφάλεια στο αστικό πολιτικό σκηνικό, με τις συνέπειες που έχει και στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία.

Τόνισε ότι η ΝΔ προχωρά στη σύσταση ομάδων εργασίας που θα αναλύσουν το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Προανήγγειλε ότι στη ΔΕΘ η ΝΔ θα παρουσιάσει ένα «εθνικό σχέδιο ανάπτυξης», το οποίο κάλεσε εκ των προτέρων τον Τσίπρα να το αποδεχτεί και να το προωθήσουν από κοινού στους «εταίρους».

Εμφανίστηκε και υπέρμαχος της αγροτιάς, ότι τάχα θα προτείνει μέτρα υπεράσπισής τους, ενώ με το μνημόνιο 3 που υπερψήφισε η ΝΔ, τους ισοπεδώνει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ