Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλλαγές στο ΚΘΒΕ

«

Σε λύση της συνεργασίας τους προχώρησαν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Βούρος. Την παραίτηση που ο κ. Γιάννης Βούρος είχε υποβάλει από καιρού από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αποδέχθηκε σήμερα (σ.σ. προχτές) ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Βούρο για τις προσπάθειες που κατέβαλε να στηρίξει το έργο του ΚΘΒΕ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια».

Με αυτή την ανακοίνωση ξάφνιασε, προχτές, ο αν. υπουργός, ο οποίος τώρα θυμήθηκε την προ μηνών «διάθεση» του Γ. Βούρου να παραιτηθεί (για την ακρίβεια, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργού) προκειμένου να μην εμπλακεί σε διενέξεις τύπου Εθνικού Θεάτρου.

Μία μέρα μετά την παραίτηση του Γ. Βούρου, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά και του αν. υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, χτες, διορίστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Αναστασάκης. Στη θέση της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας τοποθετείται η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Μαρία Τσιμά.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Αναστασάκης αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, να μου αναθέσει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το Θέατρο και τη χώρα, μου δίνει δύναμη και μου περιποιεί τιμή». Η Μαρία Τσιμά μεταξύ άλλων τόνισε: «Η ευκαιρία που μου δίνεται να βοηθήσω προς μια νέα κατεύθυνση μεγαλώνει ταυτόχρονα και την ευθύνη μου απέναντι στους ανθρώπους αυτού του μεγάλου και ιστορικού θεάτρου αλλά και στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ