Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Μια συναυλία - αφιέρωμα στο σπουδαίο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο θα παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, οι «Μελωδιστές», στην ενότητα της «Ανοιχτής Σκηνής», την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις 21.30, στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών.

Από το «Σταυρό του Νότου» μέχρι τον «Αμλετ της Σελήνης», οι «Μελωδιστές» επιχειρούν μια μουσική αναδρομή στις σημαντικές στιγμές του συνθέτη. Τραγούδια σε ποίηση και στίχους των Νίκου Καββαδία, Μάνου Ελευθερίου, Αλκη Αλκαίου, μέχρι των νεότερων Λίνας Νικολακοπούλου, Οδυσσέα Ιωάννου και Λάκη Λαζόπουλου. Τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι Γιάννης Κούτρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλέξιου, Γιώργος Νταλάρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.ά. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα τραγούδια που ερμήνευσαν οι αξέχαστοι Δημήτρης Μητροπάνος και Διονύσης Θεοδόσης. Τη μουσική ομάδα διδάσκει και διευθύνει ο Πέτρος Μαυρόπουλος.

Η «Ανοιχτή Σκηνή» είναι μια ενότητα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, που δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες και σχήματα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σ' ένα ευρύτερο κοινό. Η είσοδος σ' αυτές τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ωρα έναρξης 21.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ