Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Πρόταση διεξόδου από τη δημοτική αρχή

Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα, την ερχόμενη Δευτέρα, θα κριθεί η πορεία των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε πριν περίπου μια βδομάδα το Σωματείο, ζητώντας να αποδοθούν στο προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης τα χρωστούμενα και να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει στο ΙΚΑ.

Προχτές συνεδρίασε για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε και έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία η πρόταση του δημάρχου, Ν. Ρογκάκου, για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει στη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος πρότεινε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της δημοτικής επιχείρησης, λήψη δανείου και σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ νομικών προσώπων του δήμου και επιχείρησης ώστε να μπορεί να γίνει εκταμίευση χρημάτων από το ταμείο του δήμου σε αυτό της επιχείρησης. Η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου διαφωνεί στο τρίτο σκέλος της πρότασης, ωστόσο δεν αντιπροτείνει τρόπους για να αρθεί το αδιέξοδο.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα έχει συνάντηση με το Σωματείο μέχρι τη Δευτέρα. Θυμίζουμε ότι η παράταξη της ΕΣΑΚ ζητά να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, κρίνοντας πως οι προτάσεις του δημάρχου κινούνται σε θετική κατεύθυνση, καταγγέλλοντας ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις «μεθοδεύονται και προωθούνται από κοινού από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και το ΝΑΡ στο σωματείο, με μοναδικό στόχο την υπονόμευση της δημοτικής αρχής μπροστά στις εκλογές του 2002». Η ίδια κατέθεσε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Σωματείου την πρόταση για άμεση (δηλαδή χτες) Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, η οποία θα αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων, ωστόσο η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου την παρέπεμψε για τη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ