Κυριακή 23 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ

Οι πολιτικές εξελίξεις θα επιφέρουν διαφοροποιήσεις στα προγραμματισμένα για το Σεπτέμβρη Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε μεγάλες πόλεις, οι οποίες και θα ανακοινωθούν, ωστόσο κανονικά θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες για τον Αύγουστο εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Ετσι, υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ως πολιτικές συγκεντρώσεις νεολαίας, όπου ανοίγει η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα μέσα από αυτές στη νεολαία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης και της πάλης, της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών της, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Γιατί οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών δεν πρέπει να χαρίσουν τη ζωή και το μέλλον τους στους εκμεταλλευτές, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Εχουν κάθε λόγο να παλέψουν ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που επιτίθεται στις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, που γεννάει κρίσεις, ανεργία, πολέμους και οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία για να ζουν στα πλούτη οι λίγοι.

Χτες, σήμερα και αύριο, δύο κόσμοι βρίσκονταν και βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση. Από τη μία ο κόσμος των εκμεταλλευτών. Των λίγων που ζουν κλέβοντας τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί. Δικιά τους ένωση είναι η ΕΕ. Τους εκμεταλλευτές υπηρετούν και οι κυβερνήσεις. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκμεταλλεύτηκε τον πόθο του λαού και της νεολαίας για απαλλαγή από τα μνημόνια και τώρα μας έχει φορτώσει ένα νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα, για να στηρίξει τα κέρδη των λίγων. Κομμάτι αυτής της κυβέρνησης είναι και αυτοί που τώρα συγκροτούνται ως αρνητές του νέου μνημονίου, αλλά είχαν ψηφίσει την παράταση του προηγούμενου μνημονίου στις 20 του Φλεβάρη και μέχρι πριν λίγες μέρες δήλωναν πως στηρίζουν την κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για το νέο μνημόνιο. Στην ίδια στρατηγική συναντιούνται και όλα τα άλλα κόμματα που ορκίζονται πίστη στην ΕΕ και τα μονοπώλια.

Στον αντίποδα όλων αυτών είναι ο κόσμος των εκμεταλλευομένων, των πολλών, ο κόσμος των ανέργων, των εργαζομένων που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, των σπουδαστών και των μαθητών που πληρώνουν πανάκριβα για τη μόρφωσή τους και ζουν στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Τίποτα δεν ενώνει τα συμφέροντα όλων αυτών με τον κόσμο των εκμεταλλευτών, γι' αυτό κι έχουν κάθε λόγο να τον ανατρέψουν.

Οι νέοι έχουν κάθε λόγο και με την ψήφο τους να τιμωρήσουν όλους όσους έβαλαν την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στη φοροκαταιγίδα, στη μείωση των παροχών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη χρεοκοπία των φτωχών αγροτών και μικρών επαγγελματιών. Να μην τους δώσουν το δικαίωμα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, να πουν ότι ο λαός συναινεί στο σφαγιασμό του, ότι τα μνημόνια διαρκείας είναι μονόδρομος. Να ενισχύσουν τη μόνη δύναμη που με συνέπεια στάθηκε και στέκεται στο πλευρό του λαού, χωρίς να τον εμπαίζει, στο ΚΚΕ.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις

Αυτά μπαίνουν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του 41ου Φεστιβάλ που συνεχίζονται αυτές τις μέρες και συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Κυριακή, φεστιβαλικό ραντεβού υπάρχει στην Καβάλα, στη συνοικία Ποταμούδια, στις 8 μ.μ., στην πλατεία του Δημοτικού Σχολείου. Θα μιλήσει ο Θεόδωρος Κοντογεωργίου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
  • Στην Κρήτη, αύριο Δευτέρα, προφεστιβαλική εκδήλωση θα γίνει στο Καστέλι Κισσάμου, στις 8.30 μ.μ., στην Κάτω Πλατεία (Μουσείο), που θα περιλαμβάνει: Κρητικό γλέντι, παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ κ.ά.

Αλλες εκδηλώσεις την ερχόμενη βδομάδα θα γίνουν:

  • Στις 28 Αυγούστου στο Αίγιο.
  • Στις 29 Αυγούστου σε: Νάουσα, Λαγκαδά, Κιλκίς, Σέρρες, Ναύπλιο (πλατεία Καποδίστρια), Κεφαλονιά (πάρκο Ναπιέρ, Αργοστόλι), Ζάκυνθο (Μουσικό Γυμνάσιο) και Θήβα.
  • Στις 30 Αυγούστου σε: Εδεσσα, Κόρινθο (πλατεία Φλοίσβου) και Κω.
Στη Λευκάδα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λευκάδα, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στα χωριά Εξάνθεια, Τσουκαλάδες και Καρυά.

Η εκδήλωση στην πόλη θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο, θα αρχίσει στις 8 μ.μ. και θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, με τίτλο «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;». Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν μπαρ, έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση φωτογραφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ