Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των αγροτών

Στο πλευρό τους ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος

Από την κινητοποίηση για την οποία κατηγορούνται οι αγρότες της Λέσβου
Από την κινητοποίηση για την οποία κατηγορούνται οι αγρότες της Λέσβου
Σε απολογία καλούνται αγρότες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου επειδή συμμετείχαν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΠΑΣΥ τον Οκτώβρη του 2014 με αφορμή τον καταρροϊκό πυρετό, που είχε «θερίσει» τα κοπάδια τους, διεκδικώντας μέτρα πρόληψης και αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα, στις 9 Οκτώβρη 2014 αγρότες του νησιού συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Λάρσου, όπου μοίραζαν ανακοινώσεις στους διερχόμενους. Στη συνέχεια έκαναν αυτοκινητοπομπή στην πόλη της Μυτιλήνης και κατέληξαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου μάλιστα πέταξαν συμβολικά στην είσοδο νεκρά πρόβατα.

Η Αστυνομία κατέγραψε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων τους και πριν από λίγες μέρες αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση άρχισαν να καλούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, όπου ανακρίνονται για να σχηματιστεί δικογραφία με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Χτες, εκπρόσωποι της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου έκαναν παρέμβαση στην Αστυνομική Διεύθυνση απαιτώντας να διακοπεί η διαδικασία, που στόχο έχει να τρομοκρατηθεί η αγροτιά μπροστά στα νέα μέτρα που την τσακίζουν. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, ο οποίος δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»:

«Η παραιτηθείσα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφάρμοσε πιστά την αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ως τελικό στόχο έχει την εξόντωση της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς. Τώρα, και σε προεκλογική περίοδο, επιχειρείται να τρομοκρατηθούν οι αγρότες.

Οι αγρότες και ειδικά η φτωχή αγροτιά πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Να αγνοήσουν τις απειλές και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που είναι σταθερά στο πλευρό τους. Για να μην περάσει το 3ο, πιο βάρβαρο και αγροτοκτόνο μνημόνιο. Για να διεκδικήσουν την ανάκτηση των απωλειών της τελευταίας 5ετίας και να συμβάλουν στη δημιουργία της κοινωνικής συμμαχίας, που θα ανοίξει το δρόμο για να πάρει ο λαός την εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τη γη και τα μέσα παραγωγής, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να βγάλει τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ