Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Τρίτωσε το καλό

Ακόμα μία σπουδαία διάκριση, την τρίτη συνολικά απ' την αρχή των αγώνων, πανηγύρισε η ελληνική αποστολή κωπηλασίας που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Γαλλία, στο οποίο μάλιστα θα κριθούν και θέσεις για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Χτες ήταν η σειρά του πληρώματος στο διπλό σκιφ των ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή - Λευτέρη Κόνσολα, που πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά και θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε τρίτο στην προκριματική του σειρά με χρόνο 6.27.55 και σφράγισε το εισιτήριο για τα 12 καλύτερα πληρώματα από τα οποία τα 11 θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι στους ημιτελικούς χρειάζονται απλά να περάσουν ένα πλήρωμα για να επιτευχθεί ο στόχος.

Σημειώνεται πως στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους, έχοντας και αυτοί εκτός της πρόκρισης στον τελικό και τον ίδιο στόχο για τους Ολυμπιακούς (να είναι μέσα στους 11), έχουν ήδη προκριθεί τα πληρώματα στο διπλό σκιφ των γυναικών (Νικολαΐδου - Ασουμανάκη) και στην τετράκωπο ανδρών (Χρήστου - Τσίλης - Τζιάλλας - Αγγελόπουλος). Μάλιστα, τα δύο πληρώματα θα δώσουν τη μάχη τους σήμερα το πρωί (11.00 ΕΡΤ2) αφού διεξάγονται οι ημιτελικοί των αγωνισμάτων τους.

Από τα υπόλοιπα πληρώματα της αποστολής, η τετράδα των Γιάννη Πέτρου, Στέφανου Ντούσκου, Κώστα Βαρδακά και Σπύρου Αντώνη (τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών), οι Αμαλία Τσιάβου, Γεωργία Δημάκου (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) και ο Σπύρος Γιάνναρος (σκιφ) δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά και θα μετάσχουν στους αγώνες κατάταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ