Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Εκκωφαντικό... μπαμ με Μπερμπάτοφ

Για το τέλος ...φύλαγε το «μπαμ» στη μεταγραφική σεζόν ο ΠΑΟΚ, που ήρθε σε συμφωνία με τον Βούλγαρο διεθνή επιθετικό Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ για συνεργασία ενός χρόνου, πραγματοποιώντας έτσι μία εκ των σπουδαιότερων μεταγραφών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με βάση την αγωνιστική αξία του συγκεκριμένου.

Οι διοικούντες τον Δικέφαλο μόλις μία μέρα μετά το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου και εκμεταλλευόμενοι την παράταση που υπάρχει για τους ελεύθερους παίκτες (η περίοδος κλείνει στις 11 Σεπτέμβρη) κατάφεραν, παρά τις Σειρήνες από Αγγλία, να πείσουν τον Μπερμπάτοφ να υπογράψει στην ελληνική ομάδα για συμβόλαιο ενός χρόνου έναντι πακτωλού εκατομμυρίων (οι πληροφορίες φέρουν το ποσό να αγγίζει τα 4 εκατ.). Μάλιστα, αν και η μεταγραφή ολοκληρώθηκε την ώρα που εξέπνεε η προθεσμία της ΟΥΕΦΑ για τη δήλωση της λίστας των παικτών που θα χρησιμοποιηθούν στο Europa League, οι του Δικεφάλου ξεπερνώντας κάποια διαδικαστικά θέματα κατάφεραν να εντάξουν τον παίκτη σε αυτή. Ετσι, θα τους ενισχύσει στην προσπάθεια που θα κάνουν στον όμιλο της διοργάνωσης κόντρα σε Ντόρτμουντ, Κράσνονταρ και Καμπάλα.

Πλούσιο βιογραφικό, γεμάτο διακρίσεις

Ο Μπερμπάτοφ θεωρείται απ' τα σπουδαιότερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που έρχονται στην Ελλάδα. Είναι 34 ετών και στην πλούσια καριέρα του έχει αγωνιστεί διαδοχικά σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φούλαμ και, τελευταίο σταθμό, Μονακό, όπου έμεινε 1,5 χρόνο πριν μετακομίσει πλέον στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά, είναι διεθνής με την Εθνική Βουλγαρίας. Μέχρι τώρα στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 635 ματς με τις ομάδες του, έχει πετύχει 274 γκολ. Οσον αφορά τις διακρίσεις έχει κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα, 2 Λιγκ Καπ και 2 Σούπερ Καπ Αγγλίας, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 1 Κύπελλο Βουλγαρίας. Επίσης, έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ (2010 - '11 με 20 γκολ) και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2001 - '02, 7 γκολ με ΤΣΣΚΑ Σόφιας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ