Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Κοροϊδεύουν τους αγρότες αυτοί που στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ

Στην προεκλογική - πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Καρδίτσα, στο χώρο του Πάρκου Παυσίλυπου με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ιδιαίτερα νεολαίας, μίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος στην Καρδίτσα.

Απευθυνόμενος, ιδιαίτερα, στους μικρομεσαίους αγρότες, τους κάλεσε να ψηφίσουν «μονοκούκι» ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές γιατί, όπως είπε, είναι το μόνο κόμμα που ποτέ δεν τους κορόιδεψε, στάθηκε πάντα δίπλα τους στους αγώνες και η πολιτική του πρόταση είναι η μόνη που εξασφαλίζει ότι θα έχουν μέλλον στην αγροτική παραγωγή.

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Ζητούν την ψήφο της αγροτιάς ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι. Ποιοι; Αυτοί που, για πολλά χρόνια, κοροϊδεύουν με ψέματα και εξαπατούν με προεκλογικές υποσχέσεις τους αγρότες. Είδατε τι κάνουν τις τελευταίες μέρες ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης; Περιφέρονται στην ελληνική επαρχία και υπόσχονται ότι, τάχα, δεν θα εφαρμόσουν τα νέα αντιαγροτικά μέτρα του 3ου μνημονίου! Ναι, αυτά τα μέτρα που, μόλις πριν από λίγες μέρες, τα κόμματά τους ψήφισαν στη Βουλή, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και τους ΑΝΕΛ. Και για να μας κάνουν να πιστέψουμε αυτό το καραμπινάτο προεκλογικό ψέμα μας λένε ότι, τάχα, στη θέση αυτών των αντιαγροτικων μέτρων θα πάρουν άλλα, αντισταθμιστικά. Και τους ρωτάμε: Ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα αντισταθμιστικά και ποιους θα πλήττουν; Μήπως θα φορτωθεί κι άλλο βάρος στους εργάτες, στους μικροεπαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, σ' αυτούς, δηλαδή, με τους οποίους "βράζουμε στο ίδιο καζάνι"; Και με ευκαιρία, ρωτάω: Γιατί δεν δέχονται την πρόταση του ΚΚΕ να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με φορολογικό συντελεστή 45%; Ξέρουμε, βεβαίως, ότι αυτά τα κόμματα ποτέ δεν θα πάρουν μέτρα που θίγουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου..

Ζητούν την ψήφο της αγροτιάς αυτοί που όταν είναι στην κυβέρνηση εφαρμόζουν κι όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ, που σαν δρεπάνι κόβει τα κεφάλια των μικρομεσαίων αγροτών. Ακούσατε σε τούτη την προεκλογική περίοδο κανέναν από όλα τα άλλα κόμματα να πει κάτι κακό για την ΚΑΠ; Οχι, βεβαίως. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, μόνο καλά έχουν να πουν για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που είναι το βασικό εργαλείο για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Αλλά και η ΛΑΕ του Λαφαζάνη δε λέει κακή κουβέντα για την ΚΑΠ, ούτε φυσικά για έξοδο από την ΕΕ, ούτε και για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου».

  • Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλάμβανε ακόμα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, ροκ συναυλία με το συγκρότημα «ΕΔΕΜ» και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με τους Σωτήρη Μαρκούτη (κιθάρα - τραγούδι), Ειρήνη Γιαννούλα (τραγούδι), Ναπολέοντα Μουλιάκο (μπουζούκι), Δημήτρη Μιαρίτη (πλήκτρα).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβερνητικό «λούστρο» στο ξεκλήρισμα (2010-12-04 00:00:00.0)
Ψευτοεντυπώσεις για την αγροτιά (2010-02-27 00:00:00.0)
Ενημερώνουν για την ΚΑΠ (2004-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ