Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενημερώνουν για την ΚΑΠ

Πλούσιος διάλογος για τις αιτίες των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου και τις θέσεις του ΚΚΕ αναπτύσσεται στα πλαίσια των εξορμήσεων, των περιοδειών και των συγκεντρώσεων ενημέρωσης, που ξεκίνησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Θεσσαλίας του ΚΚΕ για την ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΚΑΠ).

Στα χωριά και των τεσσάρων νομών της περιοχής που επισκέπτονται τα κλιμάκια του ΚΚΕ, πολλοί αγρότες εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την αποδοχή των μέτρων της ενδιάμεσης αναθεώρησης από τη νέα κυβέρνηση, συνειδητοποιώντας την επιχείρηση της ΝΔ να τους κοροϊδέψει με τις θριαμβολογίες περί νίκης που δήθεν πέτυχε στις διαπραγματεύσεις για την ΚΑΠ. Λένε, δε, ότι τα ίδια έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να τους εξαπατήσει και το μόνο που άλλαξε με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ είναι ο «νεκροθάφτης» της μικρομεσαίας αγροτιάς. Και πολλοί είναι αυτοί που τονίζουν ότι αναγνωρίζουν τη συνεπή στάση του ΚΚΕ, καθώς δίνει συνεχώς τη μάχη για τη σωτηρία τους.

Μιλώντας σε αγροτική συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο, στη Σέκλιζα Καρδίτσας, ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μίλησε για το βαθιά αντιαγροτικό χαρακτήρα των μέτρων της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, όπως αυτών για το βαμβάκι που «καίει» ιδιαίτερα τους αγρότες του νομού, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα του συντονισμού δράσης και ανάπτυξης δυναμικών αγώνων του αγροτικού κόσμου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Συγκεντρώσεις το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, έγιναν και σ' άλλα χωριά του νομού, ενώ σήμερα θα γίνουν στα Καλογριανά, στο Παλιούρι, στο Καππαδοκικό και στο Κέδρος.

Σε συνεντεύξεις Τύπου που έδωσαν, επίσης, το περασμένο Σάββατο, εκπρόσωποι των ΝΕ Λάρισας και Τρικάλων του ΚΚΕ, επισημάνθηκε πως στο Λουξεμβούργο έγιναν ψευτομπαλώματα και η κυβέρνηση ψεύδεται, όταν ισχυρίζεται πως διασφαλίστηκαν οι επιδοτήσεις έως το 2013, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορεί να αναθεωρεί όλα όσα ισχύουν για τις Κοινές Οργανώσεις Αγοράς. Τόνισαν, δε, ότι στις ερχόμενες ευρωεκλογές ο αγροτικός κόσμος πρέπει να καταδικάσει τα κόμματα που ευθύνονται για τα πολλά και οξυμένα προβλήματά τους και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, δίνοντας δύναμη στους αγώνες τους.

  • Συγκέντρωση για τις επιπτώσεις της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο στον Παλαιόπυργο Τρικάλων και η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση», με ομιλητή τον Γ. Πατάκη, ο οποίος τόνισε ότι το συνεπές αγροτικό κίνημα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη δυναμικών αγροτικών αγώνων, όπου βρίσκεται η ελπίδα και η απαντοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ