Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πού είναι η επιτυχία;..

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτη

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις που πάρθηκαν στις Βρυξέλλες για τα μεσογειακά προϊόντα (λάδι, καπνό, βαμβάκι) ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης τόνισε τα ακόλουθα:

«Αναρωτιέμαι όπως αναρωτιέται και ο κάθε αγρότης αν οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη μπορούν να θεωρηθούν σαν επιτυχία, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός κ. Τσιτουρίδης, τότε ποιες μπορεί να είναι εκείνες οι αποφάσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν αποτυχία; Το λέω αυτό γιατί σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί και να ονομαστεί επιτυχία η μέχρι και 60% "αποσύνδεση" της ενίσχυσης από την παραγωγή, ούτε βέβαια να θεωρηθεί σαν επιτυχία η παροχή μόνο μιας ενιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης, στους παραγωγούς που έχουν μέχρι 3 στρέμματα καλλιεργήσιμων ελαιώνων, η ακόμα ή μη ενίσχυση εκείνων για ποσά κάτω των 50 ευρώ ανά αίτηση επιδότησης. Τέλος, δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν επιτυχία η δυνατότητα που δόθηκε στα κράτη μέλη να κόβουν ένα ποσοστό μέχρι 10% από την επιδότηση των παραγωγών για μέτρα που υποτίθεται ότι αφορούν την ποιότητα του λαδιού.

Και λέω υποτίθεται, γιατί στην πραγματικότητα με τα χρήματα αυτά, που επαναλαμβάνω θα τα παίρνουν από την τσέπη των ελαιοπαραγωγών, θα ενισχύουν τους ελαιοβιομήχανους, την "Ελαιουργική", κλπ.

Κλείνω λέγοντας ότι ο υπουργός Γεωργίας της ΝΔ κινήθηκε στον πεπατημένη οδό. Αυτή που ακολουθούσαν και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Υπέγραψε μια ακόμα αντιαγροτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την ίδια στιγμή μίλησε, όπως μιλούσαν και εκείνοι, για επιτυχία. Ο λόγος τώρα ανήκει στους αγρότες μας που θα πληρώσουν για μια ακόμα φορά αυτές τις "επιτυχίες" που φέρουν τώρα τη γαλάζια υπογραφή.

Οσον αφορά τη δυνατότητα επιλογής που δίνεται στους παραγωγούς του νησιών που έχουν πληθυσμό κάτω από 100.000, έχουμε να τονίσουμε ότι εμείς εμμένουμε στη θέση μας να καταβάλλεται η επιδότηση στο σύνολό της, και στο σύνολο της παραγωγής που θα έχει ο κάθε παραγωγός»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ