Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κλείνει και άλλα συνοριακά περάσματα με την Κολομβία

Από διαδήλωση στήριξης της κυβέρνησης της Βενεζουέλας («Για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, όχι στο λαθρεμπόριο» το σύνθημα στο πανό)
Από διαδήλωση στήριξης της κυβέρνησης της Βενεζουέλας («Για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, όχι στο λαθρεμπόριο» το σύνθημα στο πανό)
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προχώρησε από τη Δευτέρα στο κλείσιμο των συνόρων με τη γειτονική Κολομβία, στην επαρχία της Ζούλια. Πρόκειται για τη δεύτερη παραμεθόριο που συμβαίνει αυτό, είχαν προηγηθεί 5 περιοχές στην επαρχία της Τάτσιρα και ο λόγος είναι κοινός. Για να σταματήσει η είσοδος παραστρατιωτικών δυνάμεων που μπαίνουν από την Κολομβία και στηρίζει ειδικά ο πρώην Πρόεδρος Αλβαρο Ουρίμπε, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με την εσωτερική αντίδραση στη Βενεζουέλα. Επίσης, για να σταματήσει το λαθρεμπόριο διαφόρων διατροφικών προϊόντων και καυσίμων, που αγοράζονται από κύκλωμα μαφιόζων φτηνά στη Βενεζουέλα και βγαίνουν παράνομα στην Κολομβία, όπου μεταπωλούνται με μεγάλο κέρδος. Επίσης, να σταματήσουν οι παράνομες δραστηριότητες, όπως η εμπορία ανθρώπων, που οδηγεί γυναίκες σε κυκλώματα πορνείας.

Οπως και στην περίπτωση της Τάτσιρα, το μέτρο συνδυάζεται και με ειδικό καθεστώς σε τρεις πόλεις της Ζούλια και όπως ανακοινώθηκε θα ξεκινούσαν εκτεταμένοι έλεγχοι. Θυμίζουμε ότι από την πρώτη επιχείρηση στην Τάτσιρα 1.300 Κολομβιανοί υπήκοοι έχουν απελαθεί γιατί είχαν μπει χωρίς να δηλωθούν στη χώρα (άλλοι 12.000 έφυγαν μόνοι τους), εξαρθρώθηκαν 3 συμμορίες μαστροπών, συνελήφθησαν 3 παραστρατιωτικοί, κατασχέθηκαν πολλά όπλα και εκρηκτικά, οχήματα που χρησιμοποιούνταν για εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και 11 τόνοι διατροφικών προϊόντων που ήταν αποθηκευμένα προκειμένου να βγουν παράνομα στη γειτονική χώρα και να μεταπωληθούν.

Το όλο ζήτημα της προσπάθειας της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο να ελέγξει τα σύνορα και να προστατεύσει την οικονομία της χώρας έχει προκαλέσει εντάσεις με την αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας, που ενώ έχει καταδικάσει τους ανθρώπους στη φτώχεια, τώρα εμφανίζεται δήθεν ευαίσθητη για την τύχη των απελαθέντων και όσων επέστρεψαν στην πατρίδα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ