Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατηγορούμενη είναι η κυβέρνηση

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ με αγανάκτηση καταγγέλλει τη μεθοδευμένη επίθεση των επιτελείων της κυβέρνησης που επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων.

Με χαλκευμένες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν στον ανακριτή γνωστά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ (Γ. Μαυρίκος, Α. Ζαζόπουλος, Δ. Βανδώρος, Γ. Πάσουλας, Π. Σοφός, Β. Βακάλης και Β. Σαραντόπουλος) για την αγωνιστική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στις 5 Απρίλη 2001 που είχε σαν αιχμή την απόκρουση της αντιασφαλιστικής επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Οι στημένες κατηγορίες σε βάρος τους στόχο έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, να τρομοκρατήσουν τα λαϊκά στρώματα και να στρώσουν το δρόμο στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών. Ταυτόχρονα βάζουν ουσιαστικά σε εφαρμογή τις διατάξεις του νέου «τρομονόμου» που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή.

Στους ίδιους στόχους ποινικοποίησης και συκοφάντησης των αγώνων, εντάσσεται και η σημερινή απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριου, να σύρει στα δικαστήρια τους γιατρούς του Ιδρύματος για τον πολυήμερο αγώνα τους.

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης δε θα περάσουν. Θα αχρηστευτούν από τη μαζική και μαχητική δράση του κινήματος. Τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι κατηγορούμενοι. Κατηγορούμενοι είναι η κυβέρνηση, η πολιτική της και οι μηχανισμοί αυταρχισμού και τρομοκράτησης σε βάρος των εργαζομένων. Καλούμε τα συνδικάτα να αντιδράσουν άμεσα. Να δώσουν την πρώτη απάντηση στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, αύριο, στις 7.30 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ