Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φύσεως ου-τοπία

Εικαστική έκθεση στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας

Η εικαστική ομάδα greekartists.info αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα «Φύσεως ου-τοπία» και να δημιουργήσει εικαστικά έργα που να αποτυπώνουν το ουτοπικό στη φύση και τη ζωή του ανθρώπου, δίνοντας μια ελευθερία στα μέλη της να αποτυπώσουν ιδέες ή εικόνες της ζωής του ανθρώπου μέσα απ' την καθημερινότητα, την ιστορία, τη μυθολογία ή τα παραμύθια που να αποδίδουν την ουτοπία του θέματος. Οι ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες και κεραμίστες της ομάδας σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ θα εκθέσουν τα έργα τους στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στις εικαστικές τέχνες, ο όρος ουτοπία συναντάται πολύ συχνά μιας και οι εικαστικοί καλλιτέχνες αποτυπώνουν σε δύο ή τρεις διαστάσεις το θέμα τους όπως αυτοί το φαντάζονται, και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα. Οι εντάσεις αυξάνονται με τα χρώματα και τις φόρμες, οδηγώντας το θεατή σε μια ουτοπική χώρα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή, 25 Σεπτέμβρη, στις 19.30 και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 15 Οκτώβρη.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες:

Αθανασίου Αντώνης, Αϊβάζογλου Αχιλλέας, Αλτουνιάν Γκάγκικ, Ανούση Ρένα, Βαλαής Κωνσταντίνος, Βαρνά Στέλλα, Γιαχανατζή Νέλλη, Γριμάλδη - Κορομηλά Ράνια, Δεσεκόπουλος Νίκος, Ζαβιτσάνου Αννή, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Καμπάνης Μάρκος, Καρακίτσος Κώστας, Κολιός Γιάννης, Κότσαρης Γρηγόρης, Κότσαρης Μιχάλης, Κτιστοπούλου Μαρία, Μελισσαράτου Λιάνα, Μενδρινού Αννα, Ξενάκη Μαριάννα, Παπαγιάννη Σύνη, Παπαδόπουλος Μένανδρος, Παπαζαφειρόπουλος Τάκης, Πετροπούλου Μιμή, Ράλλης Τάσος, Σαΐτη Χαρά, Σκλαβενίτης Νίκος, Σταϊνχάουερ Βαρβάρα και Χαροκόπου Αναστασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ