Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαιτούνται λύσεις στα προβλήματα των σχολείων

Λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα των σχολείων απαίτησαν χτες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στην Κεφαλονιά, μέσα από ένα μαχητικό συλλαλητήριο. Στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, η Ενωση Γονέων και μια σειρά Μαθητικά Συμβούλια του νομού, το «παρών» έδωσε η εκπαιδευτική κοινότητα από την πλέον σεισμόπληκτη περιοχή του νομού, την Παλική, ενώ μαζική ήταν η παρουσία μαθητών από το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Ληξουρίου, το ΕΠΑΛ Αργοστολίου, τα ΓΕΛ της πρωτεύουσας, την Πάστρα, τη Σάμη, τις Κεραμειές.

Οι φορείς που συμμετείχαν κατάγγειλαν το στοίβαγμα 26 - 27 μαθητών σε πολλά τμήματα, την ελλιπή χρηματοδότηση των σχολείων, τα προβλήματα υποδομών, την απουσία μέτρων για την ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση και προστασία, τα 55 κενά στη δευτεροβάθμια και τα 130 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το ότι 267 μαθητές παραμένουν χωρίς μεταφορά, απαιτώντας παράλληλα μέτρα για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Από τη συνάντηση με το δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη, προέκυψε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη λειτουργία των σχολείων, ενώ «έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες τα νέα σχολικά συγκροτήματα και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τις επιδιορθώσεις ή τα νέα κτίρια στην Παλική».

Στο μεταξύ, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά και να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς συμπτύξεις και πληθωρικά τμήματα, ζήτησαν εκπαιδευτικοί και γονείς από την Ανατολική Αττική, σε παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν χτες το πρωί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση είχε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», στην περιοχή του οποίου η σχολική χρονιά ξεκίνησε με εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών, ενώ δύο ειδικά δημοτικά σχολεία (Μενιδίου και Ωρωπού) δεν έχουν ξεκινήσει μαθήματα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας πήραν μέρος η Ενωση Γονέων Αχαρνών και γονείς από Διόνυσο και Ωρωπό. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, δεν έλαβαν καμία δέσμευση για το πότε και αν θα καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ