Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΕΣΤΙΑΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιδραστικό κανονισμό

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ο Σύλλογος Οικότροφων Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, αντιδρώντας στην επιβολή ενός νέου, πλήρως αντιδραστικού κανονισμού λειτουργίας για τη σπουδαστική εστία. Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός περιλαμβάνει χαράτσι των 200 ευρώ για τους οικότροφους, ρατσιστική ποσόστωση σε Ελληνες και αλλοδαπούς σπουδαστές, δημιουργία προϋποθέσεων για ενοίκιο, βαρύτατες ποινές για τους σπουδαστές άνευ προηγουμένου κ.ά. Αμεσα αιτήματα του Συλλόγου είναι:

  • Να πάρουν όλοι δωμάτιο χωρίς να πληρώσουν το χαράτσι των 200 ευρώ.
  • Αλλαγή των καταλόγων των αποτελεσμάτων, χωρίς να περιλαμβάνουν την ποσόστωση για τους αλλοδαπούς σπουδαστές. Να έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια για να πάρουν δωμάτιο, άσχετα με τη χωρητικότητα της εστίας.
  • Ολοι οι πρωτοετείς που κάνουν αίτηση για εστία να πάρουν κανονικά δωμάτιο, χωρίς να εφαρμοστεί ποσόστωση.
  • Εάν δε χωράει όλους αυτούς τους σπουδαστές η υπάρχουσα εστία, το ΤΕΙ με δικά του έξοδα να νοικιάσει δωμάτια ή διαμερίσματα στα Ψαχνά για να παραχωρηθούν στους δικαιούχους.

Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με την κατάσταση στα Ιδρύματα της περιοχής, αναφέρεται στο «κούρεμα» των αποθεματικών, ενώ υπενθυμίζει ότι δεν έχουν δοθεί ούτε τα ελάχιστα στα Ιδρύματα από τον κρατικό προϋπολογισμό (έχουν δοθεί 2 εκατομμύρια από τα 115 που προβλέπονταν για το 2015). Συγκεκριμένα, όσον αφορά το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ο προϋπολογισμός καλύπτει τις ανάγκες μόνο για το 1/5 των έκτακτων καθηγητών. Ετσι, έρχονται σήμερα οι διοικήσεις των σχολών να ζητήσουν τα «σπασμένα» από τους σπουδαστές, σημειώνει η Οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ