Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των διοικητικών υπαλλήλων

Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο Σύλλογο Συμβασιούχων

Πάνω από 50 συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καλούνται, μετά από σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ), να υπογράψουν και να αποδεχθούν ότι: «Δε δημιουργείται οποιαδήποτε σχέση εργασίας με το ΕΚΠΑ», η εργασία τους «δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες», παραιτούνται «από κάθε δικαίωμα ή έγερση αξίωσης που σχετίζεται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας», συμφωνούν ότι «το ΕΚΠΑ έχει το δικαίωμα να καταγγείλει» τις συμβάσεις τους αζημίως με προειδοποίηση 15 ημερών.

Με αφορμή τα παραπάνω, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), η παράταξη στο Σύλλογο Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και το παραπέρα ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και απαιτεί την άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων και όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ή ερευνητές να επιστρέψουν στο ΙΚΑ.

«Αυτές τις μέρες ερχόμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς ενημερώσεις από τον ΕΛΚΕ για τις "τροποποιήσεις" των συμβάσεών μας και την αλλαγή του ασφαλιστικού μας φορέα, από ΙΚΑ σε ΟΑΕΕ (για όσους δηλαδή είχαν ξεφύγει μέχρι τώρα...). Ξαφνικά, από υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, εργαζόμενοι σε Γραμματείες σχολών, μεταπτυχιακών, κλινικών, βιβλιοθηκών κ.λπ. μετατρεπόμαστε "εικονικά" σε ελεύθερους επαγγελματίες. Κάποιοι από μας είναι ήδη...».

Η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι «εδώ και χρόνια, ζούμε στην ανασφάλεια. Τώρα θέλουν να δουλεύουμε με ακόμα χειρότερους όρους. Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ του ξηλώματος των εργασιακών δικαιωμάτων και της χειροτέρευσης των εργασιακών σχέσεων. Ποιον όμως συμφέρει αυτή τη στιγμή να υπάρχουν τέτοιες εργασιακές σχέσεις στα Πανεπιστήμια; Μήπως τους φοιτητές, μήπως την ίδια την Εκπαίδευση, μήπως την Ερευνα; 'Η μήπως τις διάφορες εταιρείες (από ερευνητικής φύσεως μέχρι εταιρείες φύλαξης, καθαριότητας) που αλωνίζουν και κάνουν τις επενδύσεις και τις αγοραπωλησίες τους στις δικές μας πλάτες; Είναι κακός ο ΕΛΚΕ ή μήπως οι κατευθύνσεις αυτές έρχονται από τη διοίκηση, το υπουργείο Παιδείας, είναι γενικότερες ευρωπαϊκές κατευθύνσεις, και μάλιστα πολύ πριν από τα μνημόνια; Το πανεπιστήμιο - επιχείρηση δε χωρά το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η ζωή έχει αποδείξει ότι τα προβλήματα δε λύνονται με δημόσιες σχέσεις, με συναντήσεις με υπουργούς και γραμματείς, αλλά με τη δική μας πάλη. Πρέπει ενωμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, το δικαίωμά μας σε ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους, μέσα από τους συλλόγους των εργαζομένων και μαζί με την ανανέωση των συμβάσεων ν' απαιτήσουν την ανάκτηση των απωλειών τους από την κρίση και μόνιμη λύση στο πρόβλημα με προσλήψεις και μαζική στελέχωση όλων των υπηρεσιών, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ανακοίνωση καταγγελίας για τις νέες συμβάσεις που επιχειρείται να επιβληθούν στο ΕΚΠΑ έβγαλε και η ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα συγκέντρωση από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα (2021-05-28 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά (2018-11-06 00:00:00.0)
Ημερίδα σχετικα με την πάλη για την προστασία της λειτουργίας και δράσης των σωματείων (2016-11-26 00:00:00.0)
Για τις εξελίξεις που φέρνει η εργολαβοποίηση των αρχαιολογικών εργασιών (2016-11-16 00:00:00.0)
Απολύονται 150 εργαζόμενοι (2014-11-28 00:00:00.0)
Μήπως μας δουλεύει ο νέος; (2010-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ