Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενα όμορφο στέκι για τα παιδιά στο 41ο Φεστιβάλ

Από τις περσινές εκδηλώσεις
Από τις περσινές εκδηλώσεις
Στις 8, 9 και 10 Οκτώβρη, στο γνώριμο χώρο του πάρκου «Α. Τρίτση» στο Ιλιον είναι το μεγάλο ραντεβού της νεολαίας, το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές», βασισμένο σε στίχους του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, το Φεστιβάλ καλεί τους νέους και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας σε μια μεγάλη πολιτική γιορτή.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο Φεστιβάλ θα βρουν το δικό τους χώρο τα παιδιά. Ο Παιδότοπος θα πλημμυρίσει χαρούμενες παιδικές φατσούλες, που θα απασχοληθούν δημιουργικά στο 3ήμερο εκδηλώσεων, από ειδική ομάδα παιδαγωγών και φοιτητών από τις Παιδαγωγικές Σχολές. Κάθε μέρα θα πραγματοποιούνται απλές δραστηριότητες και κατασκευές για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, καθώς επίσης και εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας από το Θέατρο Κούκλας της Ι. Μπόικο «PEOPLE & PUPPETS' SVIT».

Σήμερα, δημοσιεύουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του Παιδότοπου, καθώς και την υπόθεση των παραστάσεων που θα φιλοξενήσει.

Πέμπτη, 8 Οκτώβρη

18.00 Ζωγραφική σε πέτρες και ζωγραφική με καλαμάκι - Ομαδική κατασκευή «Φτιάχνω τον ήρωά μου»

19.30 «Η μαύρη πεταλούδα» της Ερης Ρίτσου. Ενα παραμύθι, που μιλάει για τις έννοιες του ρατσισμού, της μετανάστευσης, της αποδοχής και που διδάσκει την αξία της προσφοράς, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

20.15: «Οι μουσικοί της Βρέμης και η τόλμη των παραμυθιών», βασισμένο στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ από τη μουσικοθεατρική ομάδα Τρομπετίνι. Στην ονειροχώρα η Τόλμη και τα παιδιά οδηγούν τους ήρωες του παραμυθιού με τρόπο τέτοιο που ν' ανακαλύψουν την κρυμμένη αλήθεια μέσα απ' τους πολύχρωμους ήχους της τρομπέτας!

21.15 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Γιώργο Ταρουνά.

Παρασκευή, 9 Οκτώβρη

18.00 Ζωγραφική με χαρακτική σε στρώμα κηρομπογιάς - Κατασκευή σφεντόνας

19.30 «Μάντεψε ποιος!» διαδραστικό παιχνίδι από ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ

20.15 «Ο Καραγκιόζης δάσκαλος» από τον Θανάση Λιούνη

21.15 «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου από τον κουκλοθίασο ΚΟΥ - ΚΛΟ. Ο Τρυγαίος, ένας φτωχός αμπελουργός, ονειρεύεται να ξαναφέρει την Ειρήνη στους ανθρώπους. Παίρνει την θαρραλέα απόφαση, να πετάξει στον Ολυμπο, εκεί όπου την έχει φυλακίσει ο θεός Πόλεμος! Με την πονηριά και την εξυπνάδα του και με την βοήθεια των παιδιών, θα φέρει ξανά την Ειρήνη στον κόσμο!

Σάββατο, 10 Οκτώβρη

18.00 Ζωγραφική ανάγλυφη - Κατασκευή διακοσμητικών κορνιζών και διακοσμητικών mobile

19.30 Παράσταση μαγείας με τον ταχυδακτυλουργό Tristan

21.30 «Πέτα, Λούδα!», παράσταση με την τεχνική sand art από την Ιρίνα Μπόικο. Πρόκειται για ζωγραφική με άμμο πάνω σε ένα τραπέζι με φωτισμένη γυάλινη επιφάνεια. Η ηθοποιός χαράζει στην άμμο εικόνες τις οποίες τα παιδιά παρακολουθούν καθώς σχηματίζονται σε οθόνη. Η ιστορία μιας μικρής κάμπιας, που τη λένε Λούδα, που ήθελε να γίνει μια πεταλούδα και να πετάξει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ