Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΖΑΒΕΛ»
Απεργούν και καλούν σε κοινή δράση

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «Λειβαδίτη», «Ζούρα», «ΒΙΟΚΟΤ», «ΕΛΙΖΑ» και «ΑΛΚΟΤ» το Σάββατο, 3 Οκτώβρη. Η απεργιακή κινητοποίηση αποφασίστηκε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου, το περασμένο Σάββατο.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να ανακληθούν οι απολύσεις. Να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, που ξεπερνούν τους τρεις μήνες. Να απομακρυνθούν οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στους χώρους εργασίας. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και τερματισμό των πιέσεων προς τους οδηγούς για να εκτελούν και άλλες εργασίες πέρα από την ειδικότητά τους. Χορήγηση υλικών ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

Το επιχειρησιακό σωματείο, το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας και η Ομοσπονδία του κλάδου, απευθύνουν κάλεσμα κοινής δράσης σε όλους τους εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Στην ανακοίνωσή τους, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνουν: «Εδώ πρέπει να φανεί η ενότητα του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης (...) Πρώτα και κύρια αν την ημέρα της κινητοποίησης ο "ΖΟΥΡΑΣ" στείλει την παραγωγή σε άλλη πτηνοτροφική επιχείρηση, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν απόφαση και να αρνηθούν να την εκτελέσουν.

Το ίδιο ακριβώς έπραξαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις συμφερόντων "ΖΟΥΡΑ", στις 20/12/2012, όταν τους ζήτησαν να βγάλουν παραγωγή για λογαριασμό των ΒΟΚΤΑΣ - ΜΑΖΑΡΑΚΙ - ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ ΕΠΕ την ημέρα που οι εργαζόμενοι εκεί είχαν απεργία. Η συνέλευση τμήματος πήρε ομόφωνη απόφαση ότι "δεν εκτελούμε"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ