Σάββατο 3 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να τελειώνει ο εμπαιγμός για τους παιδικούς σταθμούς

Την ώρα που η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών μειώνεται, που το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ πάει ασθμαίνοντας και που κατά δήλωση του προηγούμενου υπουργού Εσωτερικών, κ. Βούτση, είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να κρατηθεί τα επόμενα δύο χρόνια έστω και στα σημερινά ισχνά επίπεδα και που αφήνει απ' έξω πάνω από 40.000 παιδιά, η ηγεσία της ΚΕΔΕ και η κ. Φωτίου, υπουργός αρμόδια για την Πρόνοια, βρήκαν λύση! Ζητάνε τη φιλευσπλαχνία του Ιδρύματος «Νιάρχου». Το καλούν να συνεισφέρει με 50 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα, για να μπορέσουν να μπουν στους παιδικούς σταθμούς για φέτος ακόμη 20.000 παιδιά. Εμπαίζουν τη νεαρή λαϊκή οικογένεια και τις αγωνίες της. Γιατί γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι οι τομείς της Πρόνοιας και της Αγωγής του παιδιού έχουν μπει από τη δεκαετία του 1990 στον Προκρούστη της μείωσης των κοινωνικών δαπανών.

Ας τελειώνουμε πια με τον εμπαιγμό τους! Γνωρίζουν πολύ καλά και η κυβέρνηση και η ΚΕΔΕ ότι οι παιδικοί σταθμοί οδηγούνται βήμα - βήμα και με βεβαιότητα στη συρρίκνωσή τους. Γιατί δεν αναγνωρίζεται από το κράτος και τους δήμους ως δικαίωμα του παιδιού και της οικογένειας, αλλά μόνο ως εμπορεύσιμη ανάγκη τους. Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες των αιτήσεων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που έμειναν εκτός για μια ακόμη χρονιά. Είναι ακόμα περισσότερα τα παιδιά και οι οικογένειες που έκαναν την αίτησή τους στους δήμους και απορρίφθηκαν. Είναι χιλιάδες οι άνεργες οικογένειες που ούτε την αίτησή τους δεν εξέτασαν πολλοί δήμοι. Είναι τα τροφεία που όλο και ανεβαίνουν, τα εκατοντάδες κενά στο προσωπικό, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ως ευκαιριακοί και πολλές φορές απλήρωτοι γιατί οι δόσεις του ΕΣΠΑ δεν έχουν φτάσει ακόμα, οι υποδομές που δεν αρκούν για να καλύψουν από χέρι τις διευρυμένες ανάγκες. Γνωρίζουν κυβέρνηση και ΚΕΔΕ ότι το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ καμία σχέση δεν έχει με την επιστημονική Αγωγή και την ολοκληρωμένη φροντίδα και ανάπτυξη του παιδιού. Είναι το χρονιάτικο «παρκάρισμα» του παιδιού για να βγει η μάνα και η οικογένεια στο κυνήγι του μεροκάματου και της πιο στυγνής εκμετάλλευσης και βαρβαρότητας, που είναι σήμερα κοινός τόπος στα εργοστάσια, τις υπηρεσίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η ηγεσία της ΚΕΔΕ και η κυβέρνηση εφευρίσκουν λύσεις που είναι βολικές μεν για το σύστημα, άλλα δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και του παιδιού.

Οι ανάγκες του λαού και των παιδιών του είναι και μόνιμες και εξελίσσονται. Αυτό είναι, άλλωστε, πρόοδος και πολιτισμός. Απαιτούμε την κάλυψη των αναγκών του παιδιού και της λαϊκής οικογένειας, όχι ως ευγενική χορηγία των χορτάτου κόσμου σας, αλλά ως δικαίωμα και απόρροια του μόχθου του λαού μας. Ο τρόπος και δρόμος που έχουμε στα χέρια μας, σαν εργάτες, άνεργοι, φτωχολογιά, είναι ένας. Η οργάνωση και η πάλη για την ανατροπή σας.


Τ. Τσ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ