Σάββατο 3 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΟΡΔΑΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Να επαναλειτουργήσει ο παιδικός σταθμός της ΔΕΗ

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου Εορδαίας προχώρησε χτες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού ΤΑΥΤΕΚΩ/ΚΑΠ-ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, απαιτώντας την άμεση και χωρίς άλλη καθυστέρηση λειτουργία του παιδικού σταθμού.

Ο παιδικός σταθμός της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα λειτουργούσε τα 11 τελευταία χρόνια χωρίς άδεια και αντί Δήμος και ΤΑΥΤΕΚΩ να φροντίσουν να λύσουν το πρόβλημα της αδειοδότησης, ο Δήμος Εορδαίας αποφάσισε στις αρχές του Σεπτέμβρη να τον κλείσει. Ετσι, 75 παιδιά έμειναν χωρίς παιδικό σταθμό, 15 εργολαβικοί εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι και ήρθαν τα πάνω - κάτω στον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Η ίδρυση του παιδικού σταθμού, προϊόν της ΣΣΕ, χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός λειτουργούσε έως σήμερα χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ακόμη και χωρίς οικοδομική άδεια, αλλά και πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι παιδικοί σταθμοί της ΔΕΗ «πέρασαν από 40 κύματα», εξαιτίας ασάφειας στο πλαίσιο λειτουργίας τους. Τα πρώτα χρόνια, η ευθύνη λειτουργίας είχε περάσει στον πρώην Δήμο Πτολεμαΐδας, ως τρίτος παιδικός σταθμός Πτολεμαΐδας και φυσικά είχε και τη διαχείριση των κονδυλίων του σταθμού. Η αντιασφαλιστική επίθεση επέτεινε την ασάφεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Υπενθυμίζεται ότι οι βρεφονηπιακοί - παιδικοί σταθμοί της ΔΕΗ ΑΕ πέρασαν πριν μερικά χρόνια στο ΤΑΥΤΕΚΩ, στο οποίο εντάχθηκε ο ΟΑΠ - ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια πέρασε στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να περιπλακεί περισσότερο το καθεστώς λειτουργίας.

Μετά το λουκέτο και τις αντιδράσεις των γονέων, ο δήμαρχος Εορδαίας πρότεινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ, του Δήμου και του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΠΠΑΠ, προκειμένου ο παιδικός σταθμός να λειτουργήσει ως δημοτικός και έως ότου επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με την έκδοση άδειας λειτουργίας του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Εορδαίας, που ανέδειξε το θέμα με ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαιτεί την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού, όχι μόνο για τη φύλαξη των παιδιών κατά τις ώρες εργασίας των γονέων. Οπως σημειώνει, «η Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα των παιδιών, είναι απαραίτητη για τη σωστή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίησή τους, γι' αυτό επιβάλλεται οι παιδικοί σταθμοί να είναι σύγχρονοι και ασφαλείς, κατάλληλοι, με ποιότητα φαγητού, με επαρκές, μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ