Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Λεύκωμα και CD από το ΚΣ της ΚΝΕ

Ειδική έκδοση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που θα κυκλοφορήσει στο φετινό Φεστιβάλ, είναι το λεύκωμα με χειρόγραφες εφημερίδες από φυλακές και εξορίες, με τίτλο«Στων φρουρών το πείσμα θα σταθούμε ορθοί, στις καρδιές ατσάλι φλόγα στην ψυχή».

Η έκδοση περιλαμβάνει κείμενα για τόπους εξορίας και φυλακές που λειτούργησαν από τη δεκαετία του 1920 μέχρι την περίοδο της χούντας 1967 - '74 και παρουσιάζει έντυπα που έβγαζαν οι κρατούμενοι μέσα σε τρομερά δύσκολες συνθήκες σε αυτούς τους τόπους, με ολοσέλιδες φωτογραφίες από τα εξώφυλλά τους και άλλα στοιχεία από την ύλη τους. Παράλληλα, η έκδοση κοσμείται από φωτογραφίες, αλλά και από εικαστικά έργα κρατουμένων. Πολλά από τα υλικά της κυκλοφορούν για πρώτη φορά.

Ακόμα, το ΚΣ της ΚΝΕ προχώρησε στην παραγωγή ενός CD με επανεκτελέσεις και διασκευές τραγουδιών, που γράφτηκαν και τραγουδήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ. Το CD, που έχει τίτλο «Χείμαρροι γινήκαμε για μια νέα ζωή», θα διατίθεται επίσης και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων στο χώρο του πάρκου «Τρίτσης», ενώ η παρουσίασή του θα γίνει με μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει και χοροθεατρικά δρώμενα από 12 νέες χορεύτριες και ηθοποιούς, αύριο, Πέμπτη 8 Οκτώβρη, στις 20.00, στο Στέκι Πολιτισμού του Φεστιβάλ.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ