Κυριακή 11 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμη»

Ενα ξεχωριστό πρόγραμμα με τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, με τίτλο «Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν της ζήσαμε ακόμη», σε ενορχήστρωση Μανώλη Ανδρουλιδάκη, παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ την Παρασκευή το βράδυ.

Ενα πρόγραμμα αφιερωμένο, όπως είπε ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης, «στις γενιές εκείνες που πολέμησαν και σ' ένα βαθμό κατάφεραν να μεταδώσουν στις νεότερες γενιές τα ιδανικά για έναν δικαιότερο κόσμο, αλλά και στις νεότερες γενιές που αγωνίζονται γι' αυτά τα ιδανικά».

Ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Ο σημαντικός ερμηνευτής, που ευτύχησε να τραγουδήσει σπουδαία τραγούδια, με σημαντικότερο όλων, ίσως, «Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα» (μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος - στίχοι: Μάνος Ελευθερίου), σπουδαίος λυράρης και άνθρωπος σεμνός, κέρδισε ένα μεγάλο χειροκρότημα χτες, αλλά και το σεβασμό και την εκτίμηση που του αξίζουν.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, με τη μοναδική χροιά της φωνής της, τις διακυμάνσεις, την ένταση που έχει κάθε της τραγούδι, παίρνει τον ακροατή απ' το χέρι και τον μεταφέρει στον κόσμο των δημιουργών που ερμηνεύει. Και την Παρασκευή η Ρίτα Αντωνοπούλου, με τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, του Μάνου Λοΐζου κ.λπ., μαζί με τις εξαιρετικές ερμηνείες και του Μανώλη Ανδρουλιδάκη, αλλά και την ιδιαίτερη μουσικοποιητική αναφορά στον Αρη, έδωσαν φτερά στο όνειρο, που όχι μόνο δεν μας εγκαταλείπει αλλά δυναμώνει.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ