Τρίτη 13 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΤΑ - ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΛΛΟΥ
«Μπλόκο» στην προσπάθεια κατάργησης των ΒΑΕ

Κινητοποίηση σήμερα στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ. οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να καταργήσει το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους ΟΤΑ, που προβλέπεται στο άρθρο 4 του νόμου 3660/2008.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καταγγέλλοντας ότι το «ξήλωμα του πουλόβερ» που ξεκινάει από τους ΟΤΑ, αργά ή γρήγορα θα φτάσει και στους δικούς τους κλάδους.

Οταν εφαρμοστεί, το μέτρο θα πλήξει περίπου 25.000 εργαζόμενους, που απασχολούνται κατά βάση στην καθαριότητα των δήμων, καθώς και σε τομείς όπως η ασφαλτόστρωση των δρόμων, η τοποθέτηση μαρμάρων και πλακών, αλλά και η ταφή νεκρών. Στην πράξη, όλοι αυτοί φορτώνονται από 7 έως 9 χρόνια πρόσθετης Ασφάλισης προκειμένου να πάρουν σύνταξη.

Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση - και παρά τη γενική διατύπωση του νόμου 4336/15 περί εξαίρεσης των ΒΑΕ από τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - ανοίγει το δρόμο για την επανεξέταση και παραπέρα συρρίκνωση όλου του καθεστώτος των ΒΑΕ για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και του ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ