Τρίτη 13 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΡΙΚΚΗ
Ανυποχώρητο ΟΧΙ στις ατομικές συμβάσεις

Σταθερή στην άρνησή της ν' αποδεχτεί την απαίτηση της εργοδοσίας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, με τις οποίες θα γίνουν νέες μειώσεις μισθών μέχρι και 30%, μένει η πλειοψηφία των εργαζομένων στο συνεταιριστικό εργοστάσιο ΤΡΙΚΚΗ στα Τρίκαλα.

Στις δύο απανωτές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι εργαζόμενοι, με συντριπτική πλειοψηφία, είπαν βροντερό ΟΧΙ, ενώ οικτρή μειοψηφία αποτέλεσε το προεδρείο του εργοδοτικού σωματείου.

Σθεναρή αντίσταση επιδεικνύουν οι περισσότεροι και όταν καλούνται ο καθένας ξεχωριστά στο γραφείο του διευθυντή, ο οποίος και τους μεταφέρει την εργοδοτική απαίτηση για υπογραφή, συνοδευόμενη από πιέσεις, εκβιασμούς, απειλές για απόλυση, αλλά και από υποσχέσεις για «καλύτερη προσωπική μεταχείριση» προς όποιον «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις».

Η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων που έχει συγκροτηθεί, συναντήθηκε με τη διοίκηση του εργοστασίου και μετέφερε τα αιτήματα των εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο της συνάντησης.

Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας επέμειναν στην απόφαση για ατομικές συμβάσεις και στην ερώτηση «τι θα γίνει με όσους αρνηθούν» απάντησαν ότι θ' αποφασίσει η διοίκηση. Σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων, είπαν ότι η εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Αυγούστου θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα δοθεί η προκαταβολή για το Σεπτέμβρη.

Η Επιτροπή Αγώνα ζητάει την ενεργή συμπαράσταση των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών της περιοχής, καθώς και την υποστήριξη των εργατικών συνδικάτων, των σωματείων, των συλλόγων, όλων των συνδικαλιστικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ