Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στύβουν το λαό και τις ανάγκες του για τα κέρδη των μονοπωλίων

Παρεμβάσεις από τους βουλευτές του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης επισήμανε στην ομιλία του ότι η κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει γρήγορα τον «Αρμαγεδδώνα μέτρων που απαιτεί το κεφάλαιο, η στρατηγική της ΕΕ», για να στηριχτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη και αυτό απαιτεί παραπέρα δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, δουλειά μέχρι το θάνατο, να «σαρωθεί η ζωή του λαού».

Αναφερόμενος ειδικά στις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό τόνισε ότι «είναι συνέχεια όλων των αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου μέχρι τώρα. Εγκληματείτε σε βάρος του λαού, για να απαλλάξετε την εργοδοσία και το κράτος από την Ασφάλιση. Εγκληματείτε σε βάρος των εργαζομένων γιατί με τις επιλογές σας τους αφήνετε χωρίς σύνταξη, ή τους λέτε να πάνε από τη δουλειά στο θάνατο». Ενώ κατήγγειλε ότι προωθείται η κατάργηση των ΒΑΕ και στους εργάτες της καθαριότητας και έπεται συνέχεια.

Κάλεσε το λαό να μη συνθηκολογήσει και να κάνει το βήμα, παίρνοντας μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Παρασκευή και στις 22 του μήνα, καθώς και στην απεργία που προετοιμάζεται για το Νοέμβρη.

Η Διαμάντω Μανωλάκου, παίρνοντας το λόγο τόνισε: «Στύβετε σαν λεμονόκουπα το λαό και τις ανάγκες του, για να εξασφαλίσετε τα αναγκαία κεφάλαια στους μονοπωλιακούς ομίλους, ώστε να ανακάμψουν τα επιχειρηματικά τους κέρδη». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στον ΟΓΑ περίπου το 40% των αγροτών αδυνατεί να πληρώσει εισφορά και είναι ανασφάλιστο. Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί, αφού τα ακόμα σκληρότερα για την αγροτιά τα ετοιμάζετε με τη δεύτερη λίστα αντιλαϊκής επίθεσης. Φοροκαταιγίδα στην κυριολεξία, δίκαια ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους και τα μπλόκα».

Πρόσθεσε ότι «απαλλάσσετε από ανταποδοτικά τέλη προς τους ΟΤΑ τους παραχωρησιούχους, δηλαδή μεγαλοεταιρείες που έχουν πλούτο και κέρδη και μάλιστα απαλλάσσονται αν ήδη τα χρωστάνε. Για τους φτωχούς δεν υπάρχει έλεος ούτε εξαίρεση. Τις απώλειες όμως από πού θα τις αντικαταστήσουν οι ΟΤΑ;», ενώ υπογράμμισε ότι στο ίδιο νομοσχέδιο «βάζετε να κάνουν φορολογική δήλωση μέχρι και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων! Ανακαλύψατε μεγαλοεπιχειρηματίες».

«Καλούμε το λαό», κατέληξε, «να μη δείξει καμιά ανοχή αλλά να διεκδικήσει το δίκιο του στους δρόμους με το ταξικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ