Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις μαθητών σε Κιλκίς, Λαμία και Εβρο

Από τις κινητοποιήσεις στο Κιλκίς
Από τις κινητοποιήσεις στο Κιλκίς
Η τραγική κατάσταση στα σχολεία οδηγεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τους μαθητές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε κατάληψη και μαχητική κινητοποίηση στην πόλη του Κιλκίς, προχώρησαν την Τρίτη, μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ και το 2ου Ενιαίου Λυκείου, αντιδρώντας στις ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων που αντιμετωπίζουν με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές με πορεία κατευθύνθηκαν αρχικά στο Δημαρχείο και μετέπειτα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς, όπου κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Απαιτούν από το υπουργείο και την κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, χωρίς ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία. Τώρα οι μαθητές συζητάνε με Γενικές Συνελεύσεις τη συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων με κινητοποιήσεις, συναυλίες, αλλά και τη διεύρυνση του αγώνα τους με συντονισμό με άλλα σχολεία για να εξαπλωθεί ο αγώνας στα υπόλοιπα σχολεία του Κιλκίς, με προσπάθεια κορύφωσης το μαθητικό συλλαλητήριο στις 2 του Νοέμβρη.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από τη Δευτέρα και μαθητές των ενιαίων Λυκείων και των ΕΠΑΛ στη Λαμία, αντιδρώντας στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε κτιριακές υποδομές, στην υλικοτεχνική υποδομή στα εργαστήρια. Στο πλευρό τους βρίσκεται το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας, που με ανακοίνωσή του σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οι Εκπαιδευτικοί Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ είμαστε περήφανοι για την πρωτοπόρα δράση τους. Καλούμε όλους τους μαθητές και τους γονείς στο δρόμο της πάλης. Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζί τη μάχη για Ενιαία, Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους. Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά των σχολικών μονάδων. Για άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών. Για επαρκή χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών. Για την καθολική, δωρεάν παροχή μικρογεύματος μέσω των Δομών των δήμων».

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει μαθητές και στην Αλεξανδρούπολη όπου, όπως καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Εβρου της ΚΝΕ, σημειώθηκαν προσπάθειες τρομοκράτησής τους. Οπως τονίζει, «η "εγκληματική πράξη" των μαθητών είναι να διεκδικούν προσλήψεις καθηγητών, δωρεάν βιβλία, μέριμνα του δήμου για δωρεάν γεύμα προς συμμαθητές τους που το έχουν ανάγκη, εγκαταστάσεις ΑμΕΑ και αποκατάσταση φθορών σε αίθουσες που πλημμυρίζουν. Ακόμη, να καταργηθεί οριστικά το 23% στα φροντιστήρια και να εξασφαλιστούν τα λεφτά για τη θέρμανση το χειμώνα», σημειώνει η ΤΕ Εβρου και αναφέρει το παράδειγμα ενός ΓΕΛ, όπου έχει ανακοινωθεί πως για το πετρέλαιο υπάρχουν στο ταμείο μόλις 500 ευρώ, ποσό που δε φτάνει ούτε για τη θέρμανση μιας 4μελούς οικογένειας. Παράλληλα, καταγγέλλει και κρούσματα τρομοκράτησης των μαθητών όπως την περίπτωση ενός ΓΕΛ που βρίσκονταν σε κατάληψη και κλήθηκε η αστυνομία να παρέμβει, ενώ ο διευθυντής καθαίρεσε δυο μέλη του 15μελούς που πρωτοστάτησαν στις διεκδικήσεις! «Μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι πρέπει μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα να δώσουμε τη δική μας απάντηση», τονίζει η ΤΟ Εβρου της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ