Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καλές προθέσεις και γραφειοκρατικά τερτίπια δεν αποτελούν λύση

Στη Σύνοδο των Προέδρων ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ παραβρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας

Κάποια από τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των ΤΕΙ τέθηκαν προχτές, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ. Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου, η οποία παρέπεμψε τη λύση των προβλημάτων σε γενικολογίες, προθέσεις και γραφειοκρατικά τερτίπια.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συνόδου, ένα από τα πρώτα ζητήματα που θίχτηκαν αφορά την πρόσληψη του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, παρόλο που τα μαθήματα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2015 - 2016 έχουν αρχίσει και περίπου το 60% των διδασκόντων υπάγονται σ' αυτήν την κατηγορία προσωπικού. Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή 16 ή τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη θα μπει το έκτακτο προσωπικό στις αίθουσες, αφού θα έχουν υπογραφεί οι δύο σχετικές Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου.

Σχετικά με τα οικονομικά των Ιδρυμάτων, που έχουν κληθεί να λειτουργήσουν με μειωμένους προϋπολογισμούς της τάξης του 22% περίπου, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, η Σύνοδος ομόφωνα αποφάσισε να κατατεθούν για το οικονομικό έτος 2016 οι προϋπολογισμοί, όπως έχουν διαμορφωθεί το 2015, με τις τροποποιήσεις τους και ζήτησε η κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των φοιτητών να γίνεται από το ΕΣΥ, όπως προβλέπει ο νόμος και όχι από τους ισχνούς προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων. Για το θέμα η Σ. Αναγνωστοπούλου ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις των προϋπολογισμών, αλλά ...προτίθεται να διερευνήσει τρόπους μείωσης των λειτουργικών εξόδων (π.χ. ΔΕΗ, δημοτικά τέλη, κ.ά.). Κάτι που σημαίνει προβλήματα σε άλλους τομείς, αν τα καταφέρει να μειώσει αυτά τα λειτουργικά έξοδα, διαφορετικά το οικονομικό πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Σχετικά με τις εκκρεμότητες 85 διορισμών ΕΤΕΠ, η Σ. Αναγνωστοπούλου έκανε λόγο για σχετικό έγγραφο που έχει σταλεί στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος προτίθεται να το ικανοποιήσει και ελπίζει ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ